Mészáros Lőrincé lehet a Google

INTERNET
2016 november 23., 21:53
comments 206
  • A média, a bankok, az energia és a kiskereskedelmi hálózat után Orbán szemet vetett a világhálóra is.
  • Valaki nagy mennyiségű készpénzt vitt egy San Franciscó-i garázsba.
  • Közben egy salátatörvénybe rejtették Mészáros Lőrinc mangalicatelepét.
  • A jelek mind egy irányba mutatnak: 01000111 01101111 01101111 01100111 01101100 01100101 00100000 11100010 10000110 10010010 00100000 01110011 01110100 01110010 11000011 10110011 01101101 01100001 01101110.

Újabb iparágban, ismét az országhatárokon átívelve látható mozgolódás a Mészáros-birodalomban. Szakpolitikai forrásunk fideszes forrásból úgy tudja, hogy egy névtelen forrásnak – a csak Orbán Viktorként ismert – Mészáros Lőrinc maga mondta azt a Lajos-forrásnál, hogy megenné az internetet.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án
photo_camera Orbán Viktor egy hatalmas tükör előtt. (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Hogy egy mezőgazdasági témájú Instagram-fiók nyitásánál komolyabb ügyről lehet szó, az abból derül ki, hogy a Nemzeti Sport egyik gyakornoka egy hete nem tud belépni a Gmail-fiókjába.

Orbán balkeze a Google körül kavar?

Egyesek szerint a felcsúti polgármester meg is kezdte a terjeszkedést: a Szilícium-völgyben nemrég vett meg egy garázst egy, a milliárdos gázszerelőhöz köthető, Szöulban bejegyzett cég, ami a fő tevékenységeként a juh- és kecsketenyésztést jelölte meg (Simicska Lajos technikáját idézve).

Bosnyák téri piaci hírek szerint viszont olyannyira előrehaladottak a tárgyalások, hogy a Google kínai terjeszkedésére való tekintettel az aranykalászos okleveles Fejér megyei gazda elkezdte tanulmányozni a mandarint, és ismerkedik a banánnal is.

A napokban lekapcsolt vilagkamuja.debilvagy.info tényfeltáró álhírportál egyik utolsó cikke szerint Orbán avatárja udvariassági látogatást is tett a Google igazgatótanácsánál, ahol röviden be is mutatkozott („Good tag, mein name is a Laurensz Bucsör.”), majd néhány napja a Fehér Házban éppen annál az asztalnál fogyasztott el egy kávét, ahol Hszi Csin-ping kínai elnök is ült.

Fotó: Deep Throat / Spotlight
photo_camera A bazinagy-vállalkozó rezzenéstelen arccal kávézva hallgatta a kommunista vezetőt, csak néhány gumimaci elfogyasztása erejéig mutatott életjelet. (Fotó: Deep Throat / Spotlight)

Az ezalatt Budapesten tartózkodó szemtanúk szerint Mészáros Lőrinc egy coopos baseballsapkában bujkálva távozott, de közben egy faggatózó riporternek nézett, valójában csak elköszönő biztonsági embernek azt mondta, pusztán véletlen egybeesés, hogy a kínai vezetővel mindketten éppen az amerikai elnök irodájába ugrottak be egy kávéra. Csakhogy a legnagyobb rivális techvállalat, a Facebook vezére, Mark Zuckerberg az alábbi nyilvános üzenetben célzott arra, hogy felveszi a kesztyűt:

link Forrás

Magyar internet tao-pénzből

Persze még semmi sem látszik eldöntöttnek: kérdés, hogy a Gazdasági Versenyhivatal rábólint-e a Google Inc. és a Búzakalász 66 Kft. egyesülésére. Az mindenesetre árulkodó jel, hogy a miniszterelnök november közepén arról beszélt, hogy a digitalizációt a közjó szolgálatába kell állítani, és a politikai vezetők feladata a digitalizáció folyamatainak bölcs kezelése, irányítsa.

A villa, amit Orbán szomszédjában vett meg Ghaith Pharaon (fotó: Németh Dániel)
photo_camera Egy elmélet szerint mivel Orbán házába nem lehet bekötni az internetet, ezért a kormányfő kénytelen Pharaon szomszéd úrhoz átjárni X-boxozni.

Az Országgyűlés előtt már ott is áll egy törvénymódosítás, amit egy, a tüttyölt ratyli Bács-Kiskun megyei értéktárba való felvételéről szóló salátatörvényben rejtettek el, és aminek értelmében a kormány a nemrég titkosított tao-pénzeket 144 885 milliárd forintos értékhatárig a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásokra saját körben oszthatja ki. Márpedig a Google anyavállalata kb. ennyit, azaz 500 milliárd dollárt ér, vagyis a cél egyértelmű:

az internet kerüljön nemzeti kézbe.

A piaci igényekre mindig elsőként ráérző Mészáros a jelek szerint elkezdte gyűjteni a tranzakcióhoz szükséges likvid tőkét: az alvilágból (azaz a Miniszterelnökségtől) származó információink szerint pénzzé tette a mangalicatelepét meg egy 2000 km2-es kazahsztáni gázmezőt – bár az nem is volt az övé –, és egy ideje csak félig tankolja tele a jachtját, a Duna Aszfalt Kft. pedig elkezdte kivágni az Alcsúti Arborétum fáit, hogy helyet csináljon a szerverparknak.

Kérdéseinkkel falakba és verőemberekbe ütköztünk

A Google vállalati buszainak San Franciscó-i útvonalán állítólag máris leselejtezett Volánbuszok álltak tesztüzembe. Arról viszont egyelőre nincs hír, hogy a fúzió után is folytatódna-e a Google önvezetőautó-projektje, de a szembeszomszédunk szerint a Mészáros, Mészáros és Mészáros & Mészáros Stb. néhány hete több mint ezer lipicai lovat újított be.

Próbáltunk utánajárni az ügynek, de amikor a hatvanpusztai birtok kerítésén túlról megpróbáltuk szóra bírni Orbán Nárciszt, a kiérkező rendőrök elvették a drónunkat, a kameránkat, az autónkat, az ebédpénzünket és a nadrágunkat is.

Az illusztrációt Tony Avelar AFP-s fotójából alakította át Botos Tamás
photo_camera Az illusztrációt Tony Avelar AFP-s fotójából alakította át Botos Tamás

Hogy a tervezett összeolvadás az internet egy új korszakát hozza-e el, és hogy Orbán exoskeletonja akár az Apple-re is szemet vethet-e, egyelőre nem világos. Egy érintett mindenesetre azt mondta, hogy egy 2014-es falunapon fogott kezet Mészárossal, máskor nem érintette meg. Az ügyre rálátó forrásunk pedig közölte: nem lát rá az ügyre.

(Cikksorozatunk következő részében a salsa alaplépéseit mutatjuk be.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.