Ideiglenesen kivonják a forgalomból a felújított metrószerelvényeket

A felújított 3-as metró egyik kocsija - Fotó: tmholding.ru

"A mai napon az M3 vonalon közlekedő felújított metrószerelvényeket – az utasforgalomban eddig megtett futásteljesítmény tapasztalatainak értékelése céljából  - ideiglenesen kivontuk a forgalomból. Utasaink szíves megértését kérjük!"

- áll a BKV kurta közleményében, ami a percekben juttattak el a 444 szerkesztőségéhez. 

A felújított szerelvények március 20-án álltak forgalomba, akkor adta át őket Tarlós István főpolgármester, azóta folyamatos volt a probléma körülöttük. Már az átadás másnapján leállt egy szerelvény, és két nappal később is ki kellett vonni egy metrót. Később a Pöttyös utcánál majd a Széll Kálmán térnél omlott össze a rendszer. 

A főpolgármester láthatóan nehezen viselte a helyzetet: előbb sátáni erők közjátékáról, majd gyermekbetegségekről beszélt. Április után sem javult a helyzet: előfordult, hogy vaksötétben kellett utazni az utasoknak, most kedden pedig az ajtók nyíltak ki egy szerelvény mindkét oldalán. Ezt követően döntött a BKV az ideiglenes kivonás mellett. 

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.