Újra meghosszabbította az ügyészség a Spéder elleni nyomozást

politika
2018 január 09., 14:19
comments 87

A szocialista Szakács László írásbeli kérdésére válaszolva Polt Péter közölte, hogy a Spéder Zoltán érdekeltségei ügyében indított nyomozás határidejét „legutóbb a Legfőbb Ügyészség 2018. február 21 . napjáig hosszabbította meg.”

Tavaly nyáron ugyancsak Szakács László érdeklődésére a legfőbb ügyész elárulta, hogy három ügyrészt fog át a nyomozás, ami véletlenül pont a Spéderrel szembeni Fidesz-sajtó- és hatósági hadjárat kezdete után indult, 2016 júniusában:

  • Saját részvény vásárlás bennfentes információ alapján,
  • tiltott piacbefolyásolás saját részvényvásárlásnál,
  • két, egyenként félmilliárd forintnál nagyobb értékű hűtlen kezelés.

Ezek csupa olyan ügyek, amikről például a 444 már évekkel korábban megírta, hogy minimum furcsák, nyomozás azonban egyiknél sem indult egészen addig, amíg Orbán Viktor össze nem veszett Spéder Zoltánnal.

Azóta sorra vásárolták ki Spéder érdekeltségeit különböző cégekből, többek között Mészáros Lőrinc, októberben pedig újra meghosszabbították a nyomozást, és most megint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.