Drágám, a kölyök fideszes lett!

életmód
2018 február 20., 5:22
comments 338

Emlékszel, amikor Orbán Viktor 2010-ben elmondta a győzelmi beszédét, te pedig vagy még bizakodóan, vagy már akkor is aggódva kapcsoltad ki a tévét, és nézted meg, hogy alszik-e már a tündéri 10 éves gyermeked, aki előtt ott volt az egész, csodálatos élet?

8 évvel később...

Aztán egyszer csak elrepült az idő, eltelt két parlamenti ciklus, a gyerek betöltötte a 18-at, és most érett, felnőtt emberként részt vehet a demokrácia ünnepén, élete első választásán. Akár mert elkötelezett szocialistaként azt hiszed, számít az az 1 szavazat a 8 millióból, akár mert liberálisként úgy véled, a társadalom minden tagjának joga van részt venni a döntésben, akár mert régi vágású konzervatívként hiszel a választás szentségében, személyesen kísérted volna el a gyereket, hogy életében először olyan határozottan húzhassa be az ikszet, hogy kiszakad a papír.

De valami nem stimmel: talán túl sokat dolgoztál, nem figyeltél oda eléggé, nem tudtad vele megfelelően tartani a kapcsolatot, rossz társaságba keveredett, vagy egyszerűen hatott rá a több évnyi apokaliptikus propaganda. (A legjobb családban is megeshet, hogy a fiatalokat magával ragadja a háborús pszichózis.) Mindenesetre azt vetted észre, hogy az egykor oly ígéretes hülyegyerek a vacsoraasztalnál habzó szájjal migránsozik, kineveti a Nobel-díjasokat, azt vágja a fejedhez, hogy többet keresel, mint egy osztrák, vagy az alsós korában kimúlt SZDSZ-t teszi felelőssé az ország minden aktuális gondjáért.

És erre pont nem készültél fel: eljött a vég, a választáson a Fidesz–KDNP-re akar szavazni!

photo_camera Gif: Botos Tamás

Nyugalom, még nincs minden remény elveszve, tehetsz róla, tehetsz ellene! Én – 28 évesen, gyerek nélkül – kész vagyok segíteni a szülőknek a bajban, és elárulom, hogyan győzhető meg a gyerek a legelegánsabban arról, hogy butaságra készül. Az alábbiakban tippeket adunk kétségbeesett szülőknek: megmutatjuk, milyen antidemokratikus trükkökkel – a legtisztességesebbtől a legillegálisabbig – tudod megvédeni a demokráciától a gyerekedet, a gyerekedtől a demokráciát.

1. Tegyél úgy, mintha nála is nagyobb fideszes lennél!

Jó nyomon járhatsz, ha arra gyanakszol, hogy a kölök valamiféle jeszis lázadásból kezdett el Schmidt Mária-blogposztokat olvasni. Lásd:

És mi is vehetné el jobban az emberfia kedvét a felsőoktatás-ellenes kormánytól, mint az, ha épp az őse kezdi el nyomni, hogy menjen csak határvadásznak vagy napszámosnak Felcsútra? Már rohanna is Erasmusra, de minimum a könyvtárba!

2. Itasd le!

Pontosabban a választás előtti napon dobd meg pénzzel, hogy húzzon el bulizni. Ha elég nagy fideszes, akkor úgysem tudod mondjuk fűvel megvenni a szavazatát, viszont számíthatsz arra, hogy Tibi atya templomában hódol az államilag támogatott pálinkavedelésnek → másnap már nem lesz szavazóképes, ha érted, mire gondolok. XD

3. Állíts bürokratikus akadályokat az útjába!

Ahogy különféle hivatalos iratokkal sok külföldön élő magyar kedvét sikerült elvenni a választástól, úgy otthon is van mozgástered, ha nem akarod, hogy a gyerek eljusson a szavazófülkéig: dugd el a lakcímkártyáját és a bérletét, szúrd ki a biciklikerekét, kapcsold be az évek óta nem tisztított légkondit, nyomd tele hashajtóval a reggelijét, stb. Pro: ezen a választáson biztosan nem fog tudni részt venni. Kontra: lehet, hogy a többin sem.

4. Szavazz helyette!

Ha egy országos választáson a hatalmon lévők megtehetik, hogy a legszegényebb közmunkásokat megzsarolva kicsempésztetik az üres szavazólapokat, hogy helyettük töltsék ki, akkor családfőként miért ne szavazhatnál te is a tőled anyagilag függő gyerek helyett? Ha magától nem adná oda a lapot, pár atyai pofon is elcsattanhat. Ne aggódj, ha amúgy óvakodsz az erőszaktól, hiszen ha kitart az „ideológiája” mellett, utólag igazi családi, közösségformáló élményként fog tekinteni a verésre!

5. Zárd be a lakásba!

Az előzőhöz hasonló a logika: ha a Fidesz foglyul ejthette az államot, akkor miért lenne durvább ugyanezt egyetlen gyerekkel megtenni?

photo_camera Polt Péter legfőbb ügyész és Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. november 30-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Ha ezzel megakadályozod a kétharmadot, akkor ez gyakorlatilag egy szívesség a demokráciának. De mivel a Fidesz ebben a rendszerben úgysem győzhető le, ezért úgysincs mit veszítened: a választások után valószínűleg amúgy sem lesz már civil szervezet, ami képviselhetné a bíróságon, 18 évesen pedig nyilván nem fog tudni ügyvédet fizetni. ;-)

6. Küldj rá elítélt, kopasz erőembereket!

Ez drága mulatság, de edukációs szempontból bőven megéri. Ha a leszármazottad képes felháborodni azon, hogy nagydarab emberek az útjába állva ellehetetlenítik a demokratikus jogainak a gyakorlásában, akkor nyertél, hiszen már nem is igazi fideszes. (Ha csak úgy ok nélkül hisztizne, az más kérdés.)

7. Tegyél úgy, mintha nála is nagyobb fideszes lennél, a választás előtti napon itasd le, vedd el az iratait, betegítsd meg, pofozd ki belőle a szavazólapját, zárd be a lakásba, és küldj rá elítélt, kopasz erőembereket!!!

The Ultimate Fidesz Experience, avagy a szeretet ereje: ezek után a gyermeked vagy kormányellenes lesz, vagy nem lesz.

photo_camera That's all, folks! Fotó: Botos Tamás / 444

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt