Drágám, a kölyök fideszes lett!

életmód
2018 február 20., 05:22

Emlékszel, amikor Orbán Viktor 2010-ben elmondta a győzelmi beszédét, te pedig vagy még bizakodóan, vagy már akkor is aggódva kapcsoltad ki a tévét, és nézted meg, hogy alszik-e már a tündéri 10 éves gyermeked, aki előtt ott volt az egész, csodálatos élet?

link Forrás

8 évvel később...

Aztán egyszer csak elrepült az idő, eltelt két parlamenti ciklus, a gyerek betöltötte a 18-at, és most érett, felnőtt emberként részt vehet a demokrácia ünnepén, élete első választásán. Akár mert elkötelezett szocialistaként azt hiszed, számít az az 1 szavazat a 8 millióból, akár mert liberálisként úgy véled, a társadalom minden tagjának joga van részt venni a döntésben, akár mert régi vágású konzervatívként hiszel a választás szentségében, személyesen kísérted volna el a gyereket, hogy életében először olyan határozottan húzhassa be az ikszet, hogy kiszakad a papír.

De valami nem stimmel: talán túl sokat dolgoztál, nem figyeltél oda eléggé, nem tudtad vele megfelelően tartani a kapcsolatot, rossz társaságba keveredett, vagy egyszerűen hatott rá a több évnyi apokaliptikus propaganda. (A legjobb családban is megeshet, hogy a fiatalokat magával ragadja a háborús pszichózis.) Mindenesetre azt vetted észre, hogy az egykor oly ígéretes hülyegyerek a vacsoraasztalnál habzó szájjal migránsozik, kineveti a Nobel-díjasokat, azt vágja a fejedhez, hogy többet keresel, mint egy osztrák, vagy az alsós korában kimúlt SZDSZ-t teszi felelőssé az ország minden aktuális gondjáért.

És erre pont nem készültél fel: eljött a vég, a választáson a Fidesz–KDNP-re akar szavazni!

photo_camera Gif: Botos Tamás

Nyugalom, még nincs minden remény elveszve, tehetsz róla, tehetsz ellene! Én – 28 évesen, gyerek nélkül – kész vagyok segíteni a szülőknek a bajban, és elárulom, hogyan győzhető meg a gyerek a legelegánsabban arról, hogy butaságra készül. Az alábbiakban tippeket adunk kétségbeesett szülőknek: megmutatjuk, milyen antidemokratikus trükkökkel – a legtisztességesebbtől a legillegálisabbig – tudod megvédeni a demokráciától a gyerekedet, a gyerekedtől a demokráciát.

1. Tegyél úgy, mintha nála is nagyobb fideszes lennél!

Jó nyomon járhatsz, ha arra gyanakszol, hogy a kölök valamiféle jeszis lázadásból kezdett el Schmidt Mária-blogposztokat olvasni. Lásd:

link Forrás

És mi is vehetné el jobban az emberfia kedvét a felsőoktatás-ellenes kormánytól, mint az, ha épp az őse kezdi el nyomni, hogy menjen csak határvadásznak vagy napszámosnak Felcsútra? Már rohanna is Erasmusra, de minimum a könyvtárba!

2. Itasd le!

Pontosabban a választás előtti napon dobd meg pénzzel, hogy húzzon el bulizni. Ha elég nagy fideszes, akkor úgysem tudod mondjuk fűvel megvenni a szavazatát, viszont számíthatsz arra, hogy Tibi atya templomában hódol az államilag támogatott pálinkavedelésnek → másnap már nem lesz szavazóképes, ha érted, mire gondolok. XD

3. Állíts bürokratikus akadályokat az útjába!

Ahogy különféle hivatalos iratokkal sok külföldön élő magyar kedvét sikerült elvenni a választástól, úgy otthon is van mozgástered, ha nem akarod, hogy a gyerek eljusson a szavazófülkéig: dugd el a lakcímkártyáját és a bérletét, szúrd ki a biciklikerekét, kapcsold be az évek óta nem tisztított légkondit, nyomd tele hashajtóval a reggelijét, stb. Pro: ezen a választáson biztosan nem fog tudni részt venni. Kontra: lehet, hogy a többin sem.

4. Szavazz helyette!

Ha egy országos választáson a hatalmon lévők megtehetik, hogy a legszegényebb közmunkásokat megzsarolva kicsempésztetik az üres szavazólapokat, hogy helyettük töltsék ki, akkor családfőként miért ne szavazhatnál te is a tőled anyagilag függő gyerek helyett? Ha magától nem adná oda a lapot, pár atyai pofon is elcsattanhat. Ne aggódj, ha amúgy óvakodsz az erőszaktól, hiszen ha kitart az „ideológiája” mellett, utólag igazi családi, közösségformáló élményként fog tekinteni a verésre!

link Forrás

5. Zárd be a lakásba!

Az előzőhöz hasonló a logika: ha a Fidesz foglyul ejthette az államot, akkor miért lenne durvább ugyanezt egyetlen gyerekkel megtenni?

Polt Péter legfőbb ügyész és Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. november 30-án.
photo_camera Polt Péter legfőbb ügyész és Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. november 30-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Ha ezzel megakadályozod a kétharmadot, akkor ez gyakorlatilag egy szívesség a demokráciának. De mivel a Fidesz ebben a rendszerben úgysem győzhető le, ezért úgysincs mit veszítened: a választások után valószínűleg amúgy sem lesz már civil szervezet, ami képviselhetné a bíróságon, 18 évesen pedig nyilván nem fog tudni ügyvédet fizetni. ;-)

6. Küldj rá elítélt, kopasz erőembereket!

Ez drága mulatság, de edukációs szempontból bőven megéri. Ha a leszármazottad képes felháborodni azon, hogy nagydarab emberek az útjába állva ellehetetlenítik a demokratikus jogainak a gyakorlásában, akkor nyertél, hiszen már nem is igazi fideszes. (Ha csak úgy ok nélkül hisztizne, az más kérdés.)

7. Tegyél úgy, mintha nála is nagyobb fideszes lennél, a választás előtti napon itasd le, vedd el az iratait, betegítsd meg, pofozd ki belőle a szavazólapját, zárd be a lakásba, és küldj rá elítélt, kopasz erőembereket!!!

The Ultimate Fidesz Experience, avagy a szeretet ereje: ezek után a gyermeked vagy kormányellenes lesz, vagy nem lesz.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke
photo_camera That's all, folks! Fotó: Botos Tamás / 444

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.