Lemondott egy ausztrál főrendőr, miután kiderült, hogy rasszista kommentelőként éli ki magát a Youtube-on

2018 február 27., kedd 12:34
96

Ausztráliában lemondott Victoria állam rendőrségének parancsnok-helyettese, miután kiderült róla, hogy álnéven rasszista és szexista kommenteket ír a Youtube-ra. Brett Guerin, aki a testület etikai bizottságát is vezette, a múlt héten mondott le a „nyers és durva” kommenteket írt. Ezekben többek között Christine Nixon rendőrfőnököt is sértegette.

A parancsnok-helyettese Vernon Demerest néven olyanokat írt, hogy a nőknek nem lenne szabad megengedni, hogy a nemzeti himnuszt énekeljék a meccseken. Guerin a múlt héten nyilvánosan is bocsánatot kért azért, mert szexista megjegyzéseket tett Christine Nixonra és a rendőrszakszervezet korábbi vezetőjére, Paul Mullettre. Guerin a lebukás után azt mondta, legjobban az zavarja, hogy ezeket most az anyja és a lányai is elolvashatják.

A rendőrség megjegyezte, hogy Guerin lemondása a korrupcióellenes bizottság most zajló vizsgálatához kapcsolódik. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt