Lemondott egy ausztrál főrendőr, miután kiderült, hogy rasszista kommentelőként éli ki magát a Youtube-on

Ausztráliában lemondott Victoria állam rendőrségének parancsnok-helyettese, miután kiderült róla, hogy álnéven rasszista és szexista kommenteket ír a Youtube-ra. Brett Guerin, aki a testület etikai bizottságát is vezette, a múlt héten mondott le a „nyers és durva” kommenteket írt. Ezekben többek között Christine Nixon rendőrfőnököt is sértegette.

A parancsnok-helyettese Vernon Demerest néven olyanokat írt, hogy a nőknek nem lenne szabad megengedni, hogy a nemzeti himnuszt énekeljék a meccseken. Guerin a múlt héten nyilvánosan is bocsánatot kért azért, mert szexista megjegyzéseket tett Christine Nixonra és a rendőrszakszervezet korábbi vezetőjére, Paul Mullettre. Guerin a lebukás után azt mondta, legjobban az zavarja, hogy ezeket most az anyja és a lányai is elolvashatják. 

A rendőrség megjegyezte, hogy Guerin lemondása a korrupcióellenes bizottság most zajló vizsgálatához kapcsolódik. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.