Kiskutyakínzós videót posztolt a Facebookra az érpataki polgármester

Hiába volt mindig is homofób és minimum rasszistagyanús, hiába hord meghökkentő jelmezeket és beszél totálisan összefüggéstelenül, Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester a magyar politikai dilipanoptikum valóságos állócsillagának számít. De még ezzel együtt is kevésszer tudta úgy kiborítani a kommentelőit, mint most, amikor önkéntes sintérnek felcsapva a saját gyepmesteri szolgáltását próbálta népszerűsíteni.

Mindezt egy olyan élő Facebook-videóval, ami egy kocsi csomagtartójába zárt klasszikus falusi pincsikeverék kutyák képével indul, akik közül egyiket mindeközben egy nyakára hurkolt kötéllel fojtogatnak. De úgy, hogy a nyomorult kutya hátsó lába közben szabályosan rángatózik a nyakát szorító hurok miatt.

Orosz utána elmeséli, hogy saját kezűleg segített befogni a hat kutyát, akiket átadnak a gyepmesternek. A nyitó képsorok fényében eléggé hátborzongató, amikor arról beszél, hogy az akció segít "rendezni" a kutyák sorsát, majd arra biztatja a lakosságot, hogy csak szóljanak nekik, ők pedig kimennek befogni a kóbor kutyákat.

Ahogyan arra számítani lehetett, Orosznál csak a videó alatti hozzászólók keményebbek. 

Elképzelhető, hogy Orosz mindezt ráadásul egyfajta kampányvideónak szánta. Érpatakon ugyanis időközi polgármester- és képviselőtestületi választást tartanak március 25-én, miután a testület korábban feloszlatta önmagát. Orosznak egy kihívója van, a szintén függetlenként induló Nagy Imre Attiláné.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.