Bayer Zsolt azt szeretné, ha az interneten sem lehetne büntetlenül fenyegetőzni

INTERNET
2018 március 12., 11:28
comments 339

A Magyar Idők arról ír, hogy Bayer Zsolt ma feljelentést tesz (de rendőri védelmet nem kér), mivel egy férfi – aki állítólag több fotón is fegyverrel pózol – azzal fenyegette meg a Facebookon, hogy a békemenet alatt agyonlövi egy háztetőről.

photo_camera Fotó: Botos Tamás / 444

„Nem lehet tudni, hogy a férfinak van-e fegyvere, és ha igen, engedéllyel tartja-e otthon, ezt jobb, ha ellenőrzik a rendőrök. Ha van is engedélye, azt be kellene vonni egy ilyen eset után” – mondta erről Bayer Zsolt, kifejtetve, hogy a feljelentésnek a saját személyén túlmutató célja van, ugyanis azt szeretné, ha az interneten sem lehetne büntetlenül fenyegetőzni.

Pedig Bayer Zsolt – aki szerint a Békemenetet meg akarják félemlíteni – korábban maga is többször fogalmazott keményen (és most nem arra kell gondolni, hogy kinek kinek a kurva anyját kellene megbasznia):

  • Miután tavaly azt mondta, „tökéletesen törvénytelennek” tartja, hogy választópolgárok fejezik ki a véleményüket egy parlamenti bizottság nyilvános ülésén, és szerinte a tüntetőket a taknyukon és vérükön kell kirángatni a Parlamentből, az LMP feljelentette uszításért. Az ügyet végül Bayer és azok, akiket megverettetett volna, egy kávé mellett beszélték meg, élő adásban.
  • Szintén az LMP jelentette fel közösség elleni uszítás miatt, miután Bayer a CEU-ellenes eljárások ellen tüntetőknek azt üzente, „majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni. Mondom: már mi is nagyon dühösek vagyunk.” Bayer végül verekedni hívta ki Hont András – egykori fideszes – publicistát is, aki vállalta a párbajt, de aztán Bayer Zsolt többé nem feszegette a témát, így az évezred bunyója sajnos elmaradt.

Egyébként Bayer Zsolt, aki napi rendszerességgel blogol arról, hogy milyen nem fehér embereket, akik kétes eredetű Youtube-videókon nem viselkednek jól, hogyan lőne agyon „ponyvaregényes kéztartással”, egyik friss blogposztjában arról ír: „Ti meg, ott a HVG-nél meg a Magyar Narancsnál, álljatok valahogy össze, valamiféle ökörhugyozás-szerű libasorba, aztán takarodjatok el végre a hazudozó kurva anyátokba!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.