Orbán Viktor: A Kúria beavatkozott a választásokba

politika
2018 május 05., 10:31
comments 456

Azt már a kampányban is megtudhattuk, hogy kik avatkoztak bele a magyar választásokba a Fidesz szerint. A teljesség igénye nélkül: Soros György, az Egyesült Államok, az Európai Bizottság, az OLAF, az EP költségvetési ellenőrző bizottságának vezetője, a diáktüntetők, az E.On, az ENSZ és a Facebook nyilvánvalóan az ellenzék szekerét tolta.

Mostanra kiderült, hogy a Kúria is.

Havasi Bertalan szóvivő a Pesti Srácokkal ismertette Orbán Viktor álláspontját: „Egyértelműen és súlyosan beavatkozott a választásokba a Kúria, miután elvett egy mandátumot a kormánypártoktól.”

A Fidesz már korábban is azt nyomta, hogy őket érte a legnagyobb sérelem a szavazatok összesítése alapján, mivel a Nemzeti Választási Bizottság döntése szerint több mint 4000 levélszavazatot nem vettek figyelembe, és érvénytelennek nyilvánítottak a voksok összesítésekor arra hivatkozva, hogy azokat hagyományos borítékban küldték vissza, nem pedig az NVI által küldött borítékban. Az NVB döntését a Kúria helyben hagyta. Az Alkotmánybíróság a hozzájuk fellebbező Fidesz panaszát elutasította, de bizonyos pontokon nem értett egyet a Kúriával.

A magyar miniszterelnök emiatt a Kúriát úgy minősítette, hogy 

„intellektuálisan nem nőtt fel a feladatához.”

Orbán már pénteken arról beszélt a Kossuth Rádióban: „Egyértelmű, hogy van 133 mandátumunk, sajnálom, hogy nem 134. Azt az egyet a Kúria egy téves döntéssel elvette tőlünk.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.