Weinstein fel fogja adni magát a New York-i rendőrségen

2018 május 24., csütörtök 19:01
27

Harvey Weinstein hollywoodi producer, akinek a – filmvilágban rég pletykált, de csak 2017-ben napvilágra került – bűnügyei a szexuális zaklatások és hatalmi visszaélések ellen fellépő #metoo-mozgalmat elindította, pénteken fel fogja adni magát a New York-i rendőrségen, ahol letartóztatják szexuális zaklatás vádjával.

A New York Times szerint Lucia Evans ügyében emelnek vádat ellene, az nem világos, hogy más ügyekben is bíróság elé áll-e. (Az Egyesült Államok mellett az Egyesült Királyságban is nyomoznak utána, de ott még nem vádolták meg.) Az ügyvédje, Benjamin Brafman nem kommentálta a letartóztatásról szóló hírt.

Fotó: Valery Hache/AFP

Weinsteint az utóbbi hónapokban rengeteg nő vádolta meg szexuális zaklatással, de többen nemi erőszakkal is, utóbbi vádakat minden esetben tagadta. A producer ellen olyan híres színésznők is felszólaltak, mint Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow vagy Ashley Judd.

A vádak miatt Weinstein karrierje romokba dőlt, cégéből, a Weinstein Companyből kitették, de a társaság így is kénytelen volt csődöt jelenteni. (New York Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt