Rasszista propaganda a pénzedből: a közmédia azért tombol, mert az LMP szakértőjének színes a bőre

Média
2018 július 21., 20:46
comments 511

Szombat esti Híradójában bő négy perces anyagban foglalkozik a közmédia azzal, hogy mégis mit keres az afgán származású, magyar állampolgár Janan Mirwais az LMP frakciója mellett. Janan Mirwais az LMP egyik szakértője, Szél Bernadett tanácsadója, és az ELTE Jog- és Társadalomelméleti Tanszék óraadója.

link Forrás

Frissítés 07. 22. A videó vasárnap délben nem volt elérhető a fenti linken. Kérdéseket küldtünk a közmédiának, hogy megtudjuk, mi történt - és válaszoltak is.

A riporter azt emeli ki a riportban, hogy Csárdi Antal szerint 

„kiváló munkatársról” 

van szó, sőt az országgyűlési képviselő odáig merészkedik, hogy egyenesen 

„barátjaként” 

emlegeti Janant. Mindez úgy tűnik ki a riportból, mintha valamiért magyarázatra szorulna.

Azt a Janant, akiről egyáltalán nem derül ki, hogy egyáltalán miért foglalkozik vele a Híradó július 21-én, azt leszámítva, hogy valamiért számon akarnak kérni rajta egy januári (!) HVG-videóban kifejtett gondolatot. És persze hogy színes a bőre. 

Janan a közmédia szerint azért gyanús, mert tanácsot ad, LMP-s politikusokat kísér, sőt végighallgatja a párt sajtótájékoztatóit (!) is. Csárdi Antal szombati sajtótájékoztatóján is ott volt, le is filmezték, és tagadhatatlanul  színes volt a bőre.  

Janannal kapcsolatban az is gyanús, hogy vannak LMP-s politikusok, akik nem tudják megmondani, mi Mirwais napi feladata, méghozzá olyanok, akik nem dolgoznak vele.

A magyar adófizetők pénzéből fizetett közmédia ezután számonkéri, hogy Janan Mirwais, aki magyar állampolgár, 4 éves kora óta él Magyarországon, és hibátlanul beszél magyarul, mégis hogyan képzeli, hogy ha nem engedik be egy szórakozóhelyre a bőrszíne miatt, akkor diszkriminációt emleget, sőt perel. 

Jananon egyébként azt a januári kijelentését akarja számonkérni a közmédia, ami szerint ha Magyarországon jelentős muszlim közösségek élnének, azokat könnyen fanatizálhatná a kormány retorikája. 

Janan - akinél az Alkotmányvédelmi Hivatal nemzetbiztonsági kockázatot állapított meg, és ezért nem dolgozhatott Szél Bernadett mellett az illetékes bizottságban - egyszer már minden kérdést, ami az ő politikai tevékenységét illeti, közleményben tett helyre. 

A közmédia ezután releváns információként tálalja, hogy 62-en haltak meg 2017-ben Európában iszlamista merényletekben. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.