Biztos szerverhiba: Nem elérhető a közmédia rasszista riportja

Média
2018 július 22., 13:09
comments 70
photo_camera Részlet az anyagból, aminek lába kélt

Miután a kormánymédia a kampányban már futott vele egy kört, az M1 Híradóban bármiféle apropó nélkül megint feltették a kérdést, hogy mégis mit keres az afgán származású, magyar állampolgár Janan Mirwais az LMP frakciója mellett. Janan annak idején egyszer már helyretette a róla terjesztett hazugságokat, és leírta azt is, hogy mielőtt az LMP tanácsadója lett, több fideszes politkussal és Schmidt Máriával is dolgozott együtt, több minisztériumnak is tolmácsolt és így tovább.

De a magyar közmédiában ez mind nem számít, ha nem elég fehér a bőröd, és így simán össze lehet hozni a terrorizmussal, csak emiatt - írtuk tegnap esti cikkünkben.

A videó azóta elérhetetlenné vált a hirado.hu-n.

photo_camera A videó hűlt helye
photo_camera Janan nevére rákeresve is csak egy szöveges összefoglaló jelenik meg, az eredeti anyag nem

Ezelőtt két órával megkérdeztem az MTVA-t és a hirado.hu-t, hogy direkt szedték le az anyagot, vagy esetleg hasonló szerverhiba történt, mint a Magyar Idők tényfeltáró cikksorozata esetében. Ha netán válaszolnak, frissítünk.

16.01 Válaszolt az MTVA:

„Az Önök által hivatkozott videó kapcsán jogi problémák merültek fel. A hvg.hu nem járult hozzá a további közléshez.”

A hvg.hu ezt írta:

„Mint látszik, a felvétel szintén januári, munkatársaink készítették, és oldalunkon jelent meg, az állami Híradó pedig egyszerűen lenyúlta: a tudtunk és beleegyezésünk nélkül saját műsorában fölhasználta. A HVG megteszi a szükséges lépéseket, egyben fölszólította a közmédiát, hogy haladéktalanul távolítsa el a jogosulatlanul fölhasznált videót a neten elérhető tartalmai közül.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.