Gyerekeknek kialakított játszókocsik vannak a finn intercityken

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A brit zöldek képviselőjelöltje, Natalie Bennett Finnországban járt, és ott csodálkozott rá arra, hogy a helyi intercity-vonatokon külön játszókocsi van a gyerekeknek. Mint Twitter-posztjában írta, a gyerekek rengeteg könyv közül is választhatnak, és így a szülők is sokkal kényelmesebben utazhatnak:

A finn vasút honlapján további részleteket is találtunk a különleges játszószobáról, ami a nagy távolságot megtevő intercity-vonatokon található, és ami mellé külön gyerekbarát mosdókat is kialakítottak. A játszószoba amúgy az emeletes vasúti kocsik felső szintjén található meg, ide csak gyerekes családok válthatnak hegyet. 

A különféle mászó eszközök és csúszda mellett pedig a gyerekek vonatot is vezethetnek itt, van itt egy játékvár is, illetve csomó mesekönyv. A finn megoldás amúgy egyáltalán nem új, már egy évtizede elkezdték bevezetni, és vasúti díjakat is nyertek érte. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.