Gyerekeknek kialakított játszókocsik vannak a finn intercityken

A brit zöldek képviselőjelöltje, Natalie Bennett Finnországban járt, és ott csodálkozott rá arra, hogy a helyi intercity-vonatokon külön játszókocsi van a gyerekeknek. Mint Twitter-posztjában írta, a gyerekek rengeteg könyv közül is választhatnak, és így a szülők is sokkal kényelmesebben utazhatnak:

A finn vasút honlapján további részleteket is találtunk a különleges játszószobáról, ami a nagy távolságot megtevő intercity-vonatokon található, és ami mellé külön gyerekbarát mosdókat is kialakítottak. A játszószoba amúgy az emeletes vasúti kocsik felső szintjén található meg, ide csak gyerekes családok válthatnak hegyet. 

A különféle mászó eszközök és csúszda mellett pedig a gyerekek vonatot is vezethetnek itt, van itt egy játékvár is, illetve csomó mesekönyv. A finn megoldás amúgy egyáltalán nem új, már egy évtizede elkezdték bevezetni, és vasúti díjakat is nyertek érte. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.