Gyerekeknek kialakított játszókocsik vannak a finn intercityken

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A brit zöldek képviselőjelöltje, Natalie Bennett Finnországban járt, és ott csodálkozott rá arra, hogy a helyi intercity-vonatokon külön játszókocsi van a gyerekeknek. Mint Twitter-posztjában írta, a gyerekek rengeteg könyv közül is választhatnak, és így a szülők is sokkal kényelmesebben utazhatnak:

A finn vasút honlapján további részleteket is találtunk a különleges játszószobáról, ami a nagy távolságot megtevő intercity-vonatokon található, és ami mellé külön gyerekbarát mosdókat is kialakítottak. A játszószoba amúgy az emeletes vasúti kocsik felső szintjén található meg, ide csak gyerekes családok válthatnak hegyet. 

A különféle mászó eszközök és csúszda mellett pedig a gyerekek vonatot is vezethetnek itt, van itt egy játékvár is, illetve csomó mesekönyv. A finn megoldás amúgy egyáltalán nem új, már egy évtizede elkezdték bevezetni, és vasúti díjakat is nyertek érte. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.