Életműdíjat kapott Charles Bronson és Terence Hill magyar hangja

FILM
2018 szeptember 02., 11:24
comments 65

A Szinkronikum gálán díjazták a magyar szinkron legjobbjait. Az ünnepségen Szersén Gyula színművész vehette át a szakma életműdíját. 

Szersén Gyula 54 éve szinkronizál, 

egyebek mellett ő volt Charles Bronson és Terence Hill magyar hangja.* A számos szinkronszerep között Poirot felügyelő vagy Dr. Watson magyar hangjaként is megszólaló színész arról is beszélt, hogy kedvenc szinkronmunkái közé tartoztak David Attenborough természetfilmjei. Szersén elmondta azt is, hogy valamikor százszázalékosan bele tud bújni egy színész bőrébe, de van, amikor nem érzi ezt az elégedettséget.

Azt is megjegyezte, hogy „sajnos nagyon sok a kommersz film, amit a televíziós csatornák sugároznak.” 

Rajkai Zoltán, a SzíDoSz (Színházi Dolgozók Szakszervezete) Szinkron Alapszervezete elnöke az előttük áll legfőbb kihívásként említette, hogy nincsenek a szakmának minőségbiztosítási feltételei, képzése, ezért ezeket ki kellene alakítani. (M1 via MTI)

* Ahogy arra több kedves olvasónk felhívta a figyelmemet, Terence Hill szinte kizárólagos magyar hanngja Ujréti László, míg Szersén Gyula csak néhány alkalommal szinkronizálta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.