Több fideszes képviselő is úgy keres több mint 1,5 milliót, hogy az elmúlt ciklusban egyetlen felszólalásuk vagy indítványuk sem volt

parlament
2018 szeptember 06., 08:13
comments 156

A Fidesz szerint miután 2010 óta a közszolgálat sok területén történtek béremelések, itt volt az ideje, hogy utolsóként a parlamenti képviselők alapilletménye is emelkedjen 18,5 százalékkal. (A tárca nélküli miniszterek még jobban jártak.)

Mivel augusztusban már az emelt bért kapták a képviselők, az mfor.hu megnézte, melyikük fizetése hogyan nőtt. A legtöbbet Kövér László házelnök keres: havi 2,4 millió forint vigasztalhatja, ha már folyamatosan meg kell védenie az identitását.

A képviselők 7 százaléka 1 782 000 forintos havi bruttó fizetésért dolgozik. Ők a képviselői munkájuk mellett más tisztséget is viselnek, például frakcióvezetők. A képviselők 22 százalékának fizetése 1 514 700 forint, 21 százalék 1 336 500 forintot keres, 14 százalék 1 247 400 forintot, 19 százalék 1 069 200 forintot visz haza, és 17 százalék 891 ezer forintért végzi a képviselői munkáját. (De ők is kereshetnek többet, például miniszterként még 1,7 milliót.)

14 képviselő van, aki annyit keres, mint egy miniszter, például Gyurcsány Ferenc (DK), Harrach Péter és Latorcai János (KDNP), Szél Bernadett (LMP), Tóth Bertalan (MSZP). Sneider Tamás (Jobbik), Szabó Tímea (Párbeszéd) és még 5 fideszes képviselő, például Kocsis Máté és Hende Csaba.

Kubatov Gábor (balra) és Németh Szilárd fideszes képviselők az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. november 13-án.
photo_camera Kubatov Gábor (balra) és Németh Szilárd fideszes képviselők az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. november 13-án. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Többen is 1,5 milliónál többet keresnek, például Tiba István, Németh Zsolt, Kubatov Gábor, Bíró Márk és Balla György fideszes képviselők, pedig nekik egyetlen felszólalásuk vagy indítványuk sem volt eddig. Kubatov és Bíró – Farkas Flóriánhoz és Simonka Györgyhöz hasonlóan – az elmúlt ciklust is végighallgatták. (mfor.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.