Németh Zsolt gyakorlatilag lehülyézte Demeter Mártát, akinek a válasza közben Kövér László kikapcsolta a mikrofont

2018 október 29., hétfő 13:37
415

A fideszes Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a Parlamentben a napirend előtti felszólalásában Demeter Mártáról, az LMP társelnökéről beszélt – akire azután zúdul össztűz, hogy összekeverte Orbán Viktor egyik lányát egy másik Orbán Flórával –, és miután nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte, a Magyar Narancsból idézett: „A kérdés az, hogy lehetett-e Demeter Márta ennyire nagyon hülye, fogalmaz a Magyar Narancs.” Németh azt mondta, a stílusért nem vállal felelősséget.

Kövér László mondta, hogy Demeter Márta érintettség okán szólásra jelentkezett, és egészen addig nem akarta neki megadni a szót, amíg Németh nem idézett a cikkből, így – mint mondta – kénytelen volt.

Demeter Márta a válaszában elmondta, hogy sajnálja Németh Zsoltot, hogy az ő diplomáciai képzettségével kénytelen ilyen szöveget felolvasni a Parlamentben. Azt mondta, a kormánypártiak úgy nevezik őt nemzetbiztonsági kockázatnak, hogy ezt nem ők dönthetik el, ráadásul azzal nincs gondjuk, hogy a súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelentő Kiss Szilárdot hagyták tevékenykedni, a nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott Zaid Naffát beengedték a Parlamentbe, Ghaith Pharaont pedig az országba és a miniszterelnök szomszédságába.

Demeter Márta, az LMP parlamenti képviselője felszólal a Sargentini-jelentésre reagáló határozati javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 3-án. Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Mivel Kövér László szerint Demeter eltért a tárgytól, egy idő után kikapcsolta Demeter Márta mikrofonját, és megadta a szót Németh Szilárd államtitkárnak, aki arról beszélt, hogy Demeter Mártának semmi keresnivalója a Parlamentben. „Demeter Márta egyértelműen törvényt sértett” – mondta a fideszes, aki szerint Demeter nem tudatlan volt, hanem szándékosan okozott kárt.

A Fidesz már fel is töltötte Németh Zsolt és Németh Szilárd felszólalását:


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt