Németh Zsolt gyakorlatilag lehülyézte Demeter Mártát, akinek a válasza közben Kövér László kikapcsolta a mikrofont

POLITIKA
2018 október 29., 13:37

A fideszes Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a Parlamentben a napirend előtti felszólalásában Demeter Mártáról, az LMP társelnökéről beszélt – akire azután zúdul össztűz, hogy összekeverte Orbán Viktor egyik lányát egy másik Orbán Flórával –, és miután nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte, a Magyar Narancsból idézett: „A kérdés az, hogy lehetett-e Demeter Márta ennyire nagyon hülye, fogalmaz a Magyar Narancs.” Németh azt mondta, a stílusért nem vállal felelősséget.

Kövér László mondta, hogy Demeter Márta érintettség okán szólásra jelentkezett, és egészen addig nem akarta neki megadni a szót, amíg Németh nem idézett a cikkből, így – mint mondta – kénytelen volt.

Demeter Márta a válaszában elmondta, hogy sajnálja Németh Zsoltot, hogy az ő diplomáciai képzettségével kénytelen ilyen szöveget felolvasni a Parlamentben. Azt mondta, a kormánypártiak úgy nevezik őt nemzetbiztonsági kockázatnak, hogy ezt nem ők dönthetik el, ráadásul azzal nincs gondjuk, hogy a súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelentő Kiss Szilárdot hagyták tevékenykedni, a nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott Zaid Naffát beengedték a Parlamentbe, Ghaith Pharaont pedig az országba és a miniszterelnök szomszédságába.

Demeter Márta, az LMP parlamenti képviselője felszólal a Sargentini-jelentésre reagáló határozati javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 3-án.
photo_camera Demeter Márta, az LMP parlamenti képviselője felszólal a Sargentini-jelentésre reagáló határozati javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 3-án. Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Mivel Kövér László szerint Demeter eltért a tárgytól, egy idő után kikapcsolta Demeter Márta mikrofonját, és megadta a szót Németh Szilárd államtitkárnak, aki arról beszélt, hogy Demeter Mártának semmi keresnivalója a Parlamentben. „Demeter Márta egyértelműen törvényt sértett” – mondta a fideszes, aki szerint Demeter nem tudatlan volt, hanem szándékosan okozott kárt.

A Fidesz már fel is töltötte Németh Zsolt és Németh Szilárd felszólalását:

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.