Megkéselte kollégáját az Antarktiszon kutató orosz férfi, mert az mindig lelőtte a könyvek végét, amiket épp olvasott

2018 október 30., kedd 12:30
258

Múlt héten derült ki, hogy Oroszország antarktiszi kutatóállomásán egy kutató megkéselte kollégáját. Az esetről az orosz hírügynökség tudósított, a beszámolók szerint október 9-én, a Déli-Shetland-szigeteken lévő állomáson történt a támadás, mely után az elkövető önként feladta magát.

A támadást elkövető férfi Szergej Szavitszki volt, szentpétervári házi őrizetben kell megvárnia a decemberi tárgyalását. Az első hírek szerint a támadás az étkezőben történt, ahol Szavitszki a vele több mint hat hónapja a kutatóállomáson élő orosz kollégájára rontott rá.

A brit lapok értesülése szerint a nyomozás során az derült ki, hogy az 55 éves Szavitszkit nagyon felidegesítette, hogy kollégája, az 52 éves Oleg Beloguzov rendre elárulta, hogyan fognak véget érni a könyvek, melyeket éppen olvasott.

A két férfi évek óta vett részt távoli missziókon, és ilyenkor nem ritkán kellett hosszabb időt összezárva tölteniük, az üres órákat pedig gyakran olvasással ütötték el. Belegouzovot életveszélyes sérülésekkel szállították egy chilei kórházba, jelenleg is kezelik.