Itt a világ első rovarméretű robotja, amely már magától is tud repülni

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy rovarméretű kis robot elképesztően hasznos tudni lenni akkor, amikor kis helyeken kell feladatokat megoldani, például gázcsövekben lyukakat befoltozni, vagy a virágföldben kártevők után kutakodni. Tulajdonképpen nagyon kisméretű, repülő drónokról van szó.

Ilyet azonban nehéz építeni, a szárnyai ugyanis annyi elektromosságot igényelnek, amely megköveteli, hogy a robotszúnyoghoz állandóan kapcsolódjon egy kis kábel.

Ennek azonban lassan vége, a washingtoni egyetemen ugyanis egy csapat mérnök előállított egy robotrovart, amely képes kábel nélkül, önállóan is működni, illetve repülni. Na jó, nem teljesen önállóan,

az áramot egy a rovarra irányított lézerrel jutatják el a robotba, mégpedig úgy, hogy a lézer által adott fényt a robot energiává alakítja.

Sawyer Fuller, a mérnökcsapat vezetője azt mondta, a kisméretű robotok megalkotása rengeteg kihívással jár, hiszen minden újra meg kell tervezni, csak miniatűrben: kamerákat, szenzorokat, a lézert.

A most elkészített robot egyelőre csak annyira képes, hogy felszálljon, majd landoljon, ezt is csak úgy, hogy folyamatosan világítani kell a lézerrel, különben elfogy az energiája és kénytelen kényszerleszállást végrehajtani. A kutatók azonban reménykednek benne, hogy nemsokára a robot ennél többre is képes lesz, például repkedni, ehhez azonban fejlettebb navigációs rendszerre lesz szüksége.

Itt van róla egy videó:

Egy teljesen önálló robot kifejlesztéséhez még évekre van szükség. De ha kész lesz, a mezőgazdaságban nagy hasznát vehetik. (CNBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.