A Guns N' Roses megtiltotta, hogy Trump gyűlésein játsszák a számaikat

külföld
2018 november 04., 19:46

Donald Trump választások előtti, pénteki nagygyűlésén lejátszották a Guns N' Roses régi jó slágerét, a Sweet Child O' Mine-t, ráadásul nem először a Trump-rallik történetében. Ami annál is különösebb, mivel 

az együttes tagjai eddig sem csináltak titkot belőle, mennyire utálják az amerikai elnököt. 

Hogy mást ne mondjak, több koncertjükön előfordult, hogy a közönség tagjaival együtt vertek szét egy Trump-bábut a színpadon.

link Forrás

Axl Rose most arról írt a Twitteren, hogy egy darabig szórakoztatta annak az iróniája, hogy Trump hívei Trump-ellenes zenéket hallgatnak a kampányrendezvényeken, de azt is belátta, hogy a nagy részük valószínűleg ezt észre sem veszi. Formálisan is kérelmezték, hogy soha többet ne használják a zenéjüket ezek a „szarzsákok”, de nem biztos, hogy teljes sikerrel járnak. Ugyanis ha a rendezvény helyszínének van szerződése a zenére, akkor lejátszhatják külön engedély nélkül is.

Érdekesség: néhány hónapja a Guns N' Roses törölt egy számot az 1988-ban megjelent lemezük újrakiadásáról. Hivatalos magyarázatot nem adtak, de valószínű, hogy a One in a Million című szám rasszista és homofób, bevándorlásellenes mondataival egy Trump-beszédre hasonlító szövegével nem akartak már közösséget vállalni. 

link Forrás

(via MashableGuardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.