Egy hónapja még azt skandálták a riporternek, hogy „Orbán-csicska”, most távoznia kellett a Hír Tv-től

2018 november 26., hétfő 11:01
106

Medgyesi Miklós, a Hír Tv riportere a múlt szerdai Nemzetbiztonsági bizottsági ülés után megkérdezte a fideszes Halász Jánostól, hogy: „Ha Demeter Mártát minősített adatokat nyilvánosságra hozatala miatt támadják, akkor amiatt lesz-e vizsgálat, hogy a Magyar Idők címlapon hozta a Gruevszki menekültügyi vizsgálatának eredményét?” HVG úgy tudja, a riporter állása már másnap megszűnt. A csatorna nem reagált, Medgyesi a lapnak azt mondta: közös megegyezéssel távozott az áramvonalasított HírTV-től, de másról a szerződése miatt nem beszélhet.

Medgyesi Miklós példája jól érzékelteti a fideszes médiabirodalomban látható viszonyokat. A riporter már azelőtt is a Hír Tv-nél szakított, hogy 2015-ben Simicska Lajos és Orbán Viktor nyilvánosan összeveszett, a Hír Tv-ből pedig kormánykritikus csatornát csináltak. A G-nap után hónapokon át gyártotta a Célpontban a Fidesz korrupciógyanús ügyeiről szóló riportokat, 2017 nyarán pedig ezzel a viccvideóval figurázta ki a normális interjúktól hosszú évek óta elzárkózó miniszterelnököt:

Aztán jött az újabb kétharmad, Simicska Lajos feladta a birodalmát, a Fidesz pedig bevonult, és ünnepélyesen visszafoglalta a Hír Tv-t, azonnali tisztogatást rendezve. Medgyesi Miklós ezután is a csatornánál maradt. Egy hónapja válogatott rigmusokkal szidták (zengett a „Patkánytévé!” és az „Orbán-csicska!”), amint megpróbált bejelentkezni a Jobbik tüntetéséről, az MTVA székháza elől.

Medgyesinek egy hónappal később, egy nappal egy nem egyeztetett kérdés után távoznia kellett a Hír Tv-től.

A Magyar Hang azt írja, az elmúlt pár hónapban többen is önszántukból távoztak a csatornától. (via rhyzsa)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt