Egy hónapja még azt skandálták a riporternek, hogy „Orbán-csicska”, most távoznia kellett a Hír Tv-től

media
2018 november 26., 11:01
comments 103

Medgyesi Miklós, a Hír Tv riportere a múlt szerdai Nemzetbiztonsági bizottsági ülés után megkérdezte a fideszes Halász Jánostól, hogy: „Ha Demeter Mártát minősített adatokat nyilvánosságra hozatala miatt támadják, akkor amiatt lesz-e vizsgálat, hogy a Magyar Idők címlapon hozta a Gruevszki menekültügyi vizsgálatának eredményét?” HVG úgy tudja, a riporter állása már másnap megszűnt. A csatorna nem reagált, Medgyesi a lapnak azt mondta: közös megegyezéssel távozott az áramvonalasított HírTV-től, de másról a szerződése miatt nem beszélhet.

Medgyesi Miklós példája jól érzékelteti a fideszes médiabirodalomban látható viszonyokat. A riporter már azelőtt is a Hír Tv-nél szakított, hogy 2015-ben Simicska Lajos és Orbán Viktor nyilvánosan összeveszett, a Hír Tv-ből pedig kormánykritikus csatornát csináltak. A G-nap után hónapokon át gyártotta a Célpontban a Fidesz korrupciógyanús ügyeiről szóló riportokat, 2017 nyarán pedig ezzel a viccvideóval figurázta ki a normális interjúktól hosszú évek óta elzárkózó miniszterelnököt:

link Forrás

Aztán jött az újabb kétharmad, Simicska Lajos feladta a birodalmát, a Fidesz pedig bevonult, és ünnepélyesen visszafoglalta a Hír Tv-t, azonnali tisztogatást rendezve. Medgyesi Miklós ezután is a csatornánál maradt. Egy hónapja válogatott rigmusokkal szidták (zengett a „Patkánytévé!” és az „Orbán-csicska!”), amint megpróbált bejelentkezni a Jobbik tüntetéséről, az MTVA székháza elől.

link Forrás

Medgyesinek egy hónappal később, egy nappal egy nem egyeztetett kérdés után távoznia kellett a Hír Tv-től.

A Magyar Hang azt írja, az elmúlt pár hónapban többen is önszántukból távoztak a csatornától. (via rhyzsa)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.