Akár már ma kirúghatják a BKK vezérigazgatóját

bűnügy
2019 január 23., 04:40

A fővárosi önkormányzatnak sikerült még egyet csavarnia a BKK e-jegyrendszere körül kialakult helyzeten, a HVG szerint akár már ma dönthet a fővárosi közgyűlés a BKK vezérigazgatójának felmentéséről. Dabóczi Kálmán felmentését Tarlós István főpolgármester az e-jegyrendszer bedőlése miatt javasolta.

Az évek óta csúszó projektben november végén komoly fejlemény történt, a BKK szerződést bontott a kivitelezővel. Ezután Tarlós István bejelentette, hogy ettől még 2020-ra lesz e-jegyrendszer, és a fővárost nem éri kár. Ez persze így, ebben a formában aligha igaz. Ahogy azt az állítását is tagadják az érintettek, hogy elhallgatták volna előle a nehézségeket, mint azt Tarlós állította. Tarlós végül büntető feljelentést is tett az ügyben.

Az e-jegyrendszert amúgy akár a tervezetthez képest fillérekért is be lehetne vezetni, hogy végre Budapesten is időben legyen meghatározva a jegyek érvényessége, így ne kelljen akár csak egy tízperces, de két BKK-járat igénybevételét igénylő útra is két jegyet lyukasztani.

A fővárosi közgyűlés szerdai ülésére beterjesztett javaslatában Tarlós azt is előterjesztette, hogy a kirúgott Dabóczi helyére határozatlan időre Nemesdy Ervint nevezzék ki a BKK vezérigazgatójának.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.