Tízéves kihívás: bemutatjuk Hollik István tévériportert

Média
2019 február 04., 17:40
comments 81

Nem akármilyen médiatörténeti leletet ásott elő olvasónk. Valószínűleg a legjobb magyar teniszezőt evés közben letámadó szövetségi elnök, a napokban emiatt kicsit többet szereplő fideszes képviselő, Szűcs Lajos vezette nyomra, akinek YouTube-csatornájára egy aranykezű munkatársa 2009-ben feltöltötte a videót.

De itt nem a karizmatikus, pörgő nyelvű fideszes politikus az érdekes, hanem az „újságírók”.

A Pilis TV regionális csatorna 187 Magazinjának műsorvezetője ugyanis nem más, mint Papp Dániel, a riporter pedig Hollik István. Az, hogy ők újságíróként tűnnek fel, érdekes adalék ahhoz a sajátos viszonyhoz, amely a Fideszt a médiához fűzte már tíz éve is.

Papp Dániel a korai Jobbik médiakabinetjét vezette 2004-ben, majd húszas éveiben párhuzamosan/felváltva volt fideszes politikusok sajtósa és tőlük elvileg független újságíró. Dolgozott az Echo TV-ben, a Magyar Hírlapban és a közmédiában. Az Index szerint a 2010-es kétharmad előtt, tehát a videó készítésének idején a Pest Megyei Közgyűlés fideszes elnöke, vagyis pont Szűcs Lajos sajtófőnök-helyettese, majd a XVII. kerületi fideszes polgármester sajtófőnöke volt. 

Az ifjú Papp Dániel
photo_camera Az ifjú Papp Dániel felkonferálja későbbi/korábbi/akkori főnökét 

Ezek után ment vissza az MTVA-hoz, ahol a magyar médiatörténet egyik legnevezetesebb hírhamisítása után került vezető pozícióba, és miután a bíróság is megállapította, hogy nyugodtan lehet hírhamisítónak nevezni, kinevezték az egész MTVA vezérigazgatójának.

Hollik István hivatalos életrajzában nem szerepel tévériporteri állás, de az kiderül belőle, hogy az újságíróként egy fideszes politikust kérdező fiatalember addigra már rég tagja volt a Fidesznek és a KDNP-nek egyszerre.

A 2009 karácsonyi interjú után nem sokkal a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium miniszteri kabinetében kezdett dolgozni és a kormany.hu-t szerkesztette. 2015-től három évig parlamenti képviselő, de 2018-ban még Csárdi Antalt sem sikerült megvernie. A kormányszóvivői tisztséggel vigasztalódhatott, és most a Fidesz megint beülteti a parlamentbe.

Az ifjú Hollik István
photo_camera Az ifjú Hollik István

Mielőtt az egész videót megcsodálnánk, hadd emeljem ki a Szűcs Lajossal készített interjú összesen két darab kérdését, amelyből kiderül, hogy Hollik István a mikrofon másik végén is megállná a helyét a fideszes médiabirodalomban.

Ezek azok:

  • Elnök úr, ilyenkor, karácsony közeledtével szokás beszélni az elmúlt évről. Én, ha megengedi, kicsit távolabbra tekintenék vissza: három éve ön a megyei közgyűlés elnöke, milyen tervekkel, elképzelésekkel érkezett ide?
  • Említette a megyei intézményeket. Csak hogy a nézők is tisztában legyenek vele: pontosan hány intézményről beszélünk, és hány embernek szolgáltat tulajdonképpen a megye?
link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.