Megszólaltak a KDNP-s politikusok: megérte a szentpétervári út, a feleségeik útját kifizették

POLITIKA
2019 július 26., 10:08
comments 307

Karaktergyilkos ügy az uborkaszezonban - így reagált a KDNP-s Harrach Péter, amikor Tusnádfürdőn a szentpétervári látogatás részleteiről kérdeztük.

A történet röviden:

Harrach és Semjén is azt mondták, maguk fizették feleségeik útját, sőt, előbbi elmondása szerint „igyekeztek a feleségeik költségeiből a szokásoknál is többet maguk fizetni.” A repülőn például a politikusok első osztályon utaztak, a feleségeik viszont turistán. Harrach azt mondta, felesége aggódott is az elején, de végül Semjén feleségével együtt utazott, és minden rendben volt.

Mindketten természetesnek tartják, hogy a feleségeik is elkísérik őket egy ilyen útra.

Semjén Zsolt pedig azt mondta, nagyon fontos látogatás volt, Hilárion metropolita (keleti ortodox vallási vezető) a tárgyalás eredményeképpen el fog jönni Magyarországra, és egy éven belül Magyarországra látogat Kirill pátriárka is (szintén keleti ortodox vallási vezető). A metropolitával egyébként nem Szentpéterváron, hanem előtte, Moszkvában találkoztak Semjénék, mint az a KDNP híréből is kiderül.

Semjén elmondta azt is, hogy találkoztak az Ermitrázs múzeum igazgatójával is, aki augusztusban Magyarországra jön átvenni egy díjat. (Ez volt az a múzeumlátogatás, ahová csatlakoztak a feleségek is, miután Semjén egy gyors udvariassági látogatáson vett részt a múzeum vezetőjénél.)

A KDNP-s politikus szerint az ügyben összességében hazudik a média.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.