Az utolsó cseppet is ki akarta inni, beszorult a palackba a hannoveri hétéves nyelve

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Pénteken a European Journal of Anaesthesiology című szaklapban számoltak be a hannoveri Auf der Bult gyermekkórház orvosai a különleges nyelvszabadításról. A cikk szerint a falánk hétéves fiú az utolsó cseppet is ki akarta inni az gyümölcsléből, mikor beszorult a nyelve az üvegbe.

Az orvosok óvatosan egy vékony műanyag kanült csúsztattak át a gyermek nyelve és a palack nyaka között, és ezen keresztül 60 milliliter levegőt pumpáltak az üvegbe. Az így keletkezett túlnyomás sérülés nélkül kilökte a palackból a fiú már lilára színeződött és erősen megduzzadt nyelvét.

A beszámoló szerint a gyerek 24 óráig megfigyelésre a kórházban maradt, 14 nap múlva azonban már nyoma sem látszott az üveges esetnek. 

A levegőbefecskendezés ötlete úgy jutott Christoph Eich orvos eszébe, hogy egyszer hasonló módon nyitott ki egy üveg bort, amikor nem volt kéznél dugóhúzó.

(MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.