Az utolsó cseppet is ki akarta inni, beszorult a palackba a hannoveri hétéves nyelve

külföld
2019 november 01., 15:51
comments 166

Pénteken a European Journal of Anaesthesiology című szaklapban számoltak be a hannoveri Auf der Bult gyermekkórház orvosai a különleges nyelvszabadításról. A cikk szerint a falánk hétéves fiú az utolsó cseppet is ki akarta inni az gyümölcsléből, mikor beszorult a nyelve az üvegbe.

Az orvosok óvatosan egy vékony műanyag kanült csúsztattak át a gyermek nyelve és a palack nyaka között, és ezen keresztül 60 milliliter levegőt pumpáltak az üvegbe. Az így keletkezett túlnyomás sérülés nélkül kilökte a palackból a fiú már lilára színeződött és erősen megduzzadt nyelvét.

A beszámoló szerint a gyerek 24 óráig megfigyelésre a kórházban maradt, 14 nap múlva azonban már nyoma sem látszott az üveges esetnek. 

A levegőbefecskendezés ötlete úgy jutott Christoph Eich orvos eszébe, hogy egyszer hasonló módon nyitott ki egy üveg bort, amikor nem volt kéznél dugóhúzó.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.