A napokban leszerelik a BKK sosem használt beléptetőkapuit

Budapest
2019 november 19., 13:29
comments 230

A BKK elvetélt e-jegyrendszeréről közölt cikket a G7. A főváros tájékoztatása szerint összesen 7,4 milliárd forintot fizettek ki a sohasem működő rendszerért a német Scheidt & Bachmann-nak, és a céggel kifejezetten előnytelen megállapodásokat kötöttek. Annyira előnyteleneket, hogy Tarlós István korábbi főpolgármester még büntetőfeljelentést is tett az ügyben, mivel a vállalkozó úgy jutott bevételekhez, hogy alig kellett valamit csinálnia.

Tarlós azzal próbálta menteni a helyzetet, hogy azt mondta, legalább az eszközök megmaradnak majd, és azokat használhatja Budapest egy újabb projektben, a városvezetés büszkélkedett is vele, hogy elkészültek beléptetőkapuk a Deák Ferenc téren és a Boráros téri HÉV-állomáson, illetve 29 buszt is felszereltek a jegykezelőkkel. A G7 szerint azonban ez is csúsztatás volt,

a tesztelésre használt beléptetőkapuk és jegykezelők sosem kerültek a BKK tulajdonába, a kivitelező S&B várhatóan a napokban leszereli a tesztelésre használt eszközöket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.