25 percet késett az első gyorsított szegedi InterCity

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Komoly felháborodást keltett a Budapest-Cegléd-Kecskemét-Szeged vasútvonal mentén élők körében, hogy a MÁV átszervezte a vonal menetrendjét. Az átszervezés (ami ellen Szegeden még tüntettek is) lényege az volt, hogy naponta két vonat megállás nélkül megy Szegedre a Nyugatiból, megállás nélkül robog át még a 110 ezer lakosú Kecskeméten is. Ezzel a tervek szerint 18 percet húzott volna a menetidőn a MÁV.

A Közlekedő Tömeg blog azonban rámutatott: hiába a két vonat gyorsítása, a többi vonat lassul a vonalon, mert az egyvágányú szakaszokon be kell várniuk a megállás nélkül közlekedő vonatokat. Készítettek is egy ábrát a menetidők alakulásáról:

Grafika: Közlekedő Tömeg

Az új menetrend hétfőn élesedett, a Közlekedő Tömeg szerint elég rossz eredménnyel: „a menetrendváltás utáni első munkanap reggel a Napfény IC 25 percet, a Hírös IC pedig 11 percet késett,

azaz a meghirdetett 18 perces menetidő-csökkenésből lényegében semmi nem valósult meg a gyakorlatban.

Ráadásul az IC-k kecskeméti megállásának pótlására bevezetett gyorsvonatok is 10-15 perc késéssel közlekedtek.”

„E tapasztalatok is bizonyítják: a vasúti szolgáltatás színvonalát nem az ütemes menetrend szétverésével, hanem az elavult, rossz állapotú infrastruktúra korszerűsítésével kell fejleszteni”

- áll a Közlekedő Tömeg Facebook-bejegyzésében.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó