A legújabb vád szerint Strache több ezer eurót költött havonta a Clash of Clans online játékra a pártja pénzéből

2019 december 23., hétfő 11:36

Heinz-Christian Strache korábbi osztrák alkancellár több ezer eurót játszhatott el havonta a Clash of Clans nevű internetes játékban, és az egészet pártja, az FPÖ számlájáról. Azt már novemberben megírta több lap, hogy a politikus a játék megszállottja volt, az viszont a Strache ellen most zajló nyomozásban derült ki, hogy havonta 2000-3000 eurót is játékra költhetett - írja a Spiegel.

Strache Budapesten Orbánékkal Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Tamás Bence, a 444 Clash of Clans szakértőjének véleménye szerint ha valaki 5 eurót költ a játékra, az is sok. A játék, amiben települést kell építeni, társulni és más klánokkal harcolni, alapvetően ingyenes. „Ha fizetsz érte, akkor csak gyorsítod a fejlődésed, de nem tanulsz meg játszani közben. Teljesen tipikus, hogy idióták vagy eleresztett kisgyerekek tolják bele a zsetont” - szól a szakvélemény.

Az Ibiza-botrányba belebukott politikus ellen nyomozás indult, és egyre furcsább dolgok derülnek ki a jobboldali populista FPÖ korábbi vezetőjéről (akit azóta már kitettek a pártból). Nem rég arra derült fény, hogy Strache nagy mennyiségű készpénzt, aranyrudakat és benzint tartott otthonában, arra készülve, hogy az EU korlátozza vagy megszünteti a készpénz használatát és/vagy a NATO megszállja Ausztriát. Korábbi testőre szerint pedig a politikus gyógyító erejűnek hitt fémdarabokat is hordott az alsónadrágjában, és egészen meredek ezoterikus gyógymódokban hitt, Orbán Viktor jóbarátja sámánnal is vizsgáltatta magát.

Strache abba bukott bele, hogy róla készült rejtett kamerás felvételek kerültek nyilvánosságra, és ezeken egyebek mellett arról beszélt, hogy pártja illegális támogatásokban részesül, valamint hogy olyan médiát akar, mint amilyen Orbánnak van, és hogy hogyan tudna közbeszerzéseket lezsírozni.