Komoly év volt, komoly témákkal, mégis úgy nézték a videóinkat, mintha kötelező lenne (az is)

video
2019 december 28., 14:47
comments 29

Hagyományosan minden évben szembesítjük a kedves nézőket és drága olvasókat, hogy mire izgultak, mire kattintottak, mit zabáltak leginkább. 2019-ben úgy nézték a 444 videóit, mintha kötelező lenne:  nézettségi rekord követett nézettségi rekordot. Pedig komoly időket élünk, így a 444 is egyre komolyabb témákról forgatott. Készítettünk videót a szűnni nem akaró médiaháborúról, Juditról, akit feldarabolt hentes férje, a kormány egyre értelmetlenebb pálinkaharcáról, a Budapesten eltűnt parkolási milliárdokról, a fociról, ami a világon mindenhol a felemelkedés lehetősége, kivéve a magyar romák számára vagy éppen a bíróságokért folytatott csatákról. Hosszú a szigorú témák sora, de jöjjön a lista, ami nincs tekintettel komolyságra, humorra, minőségre, befektetett munkára, csupán a nézők számára. 

10. Nikola bekopog

Istenem, de szép nap volt, amikor a magyar külügy konspiratív találkozót hozott össze Orbán Viktor szökésben lévő szövetségesével, Nikola Gruevszkivel, és ezt sikerül pont a 444 szerkesztősége mellé leszervezni! Ha már házhoz jött a téma, nem hajoltunk el előle. A videót eddig több mint 154 ezerszer nézték meg.

9. Budapest legsötétebb ügye

Számunkra az év egyik legnagyobb szabású projektje a a parkolási maffiáról szóló tényfeltáró filmünk volt. A filmre a nézőink dobták össze a pénzt, ami már több díjat is begyűjtött. A három részes sorozat összmegtekintési száma 559 ezer felett jár.

8. Megérdemlik a bátonyterenyeiek

Ne gondolja senki, hogy a 444 sosem hagyja el a 4-es 6-os villamos vonalát! Az idei flúgos önkormányzat kampányról egész vidéki körkapcsolással jelentkeztünk. Meglepődött Berki Krisztián kampányán? Akkor nézze meg, amikor a Lungo Drom csipszet szór a megvadult tiszaburaiak közé! Vagy hallgassa meg Makó polgármesterének gitárszólóját a nyugdíjasok utazási csekkjéhez! Vidékikampány-körkapcsolásunk átugrotta a 173 ezer nézőt. 

7. Jól van ez így

Ahogy említettük izgalmas volt a 19-es önkormányzati választás Budapesten és a nagyvárosokban, hiszen több mint tíz év után nem mindent nyert meg a Fidesz, de hogy zajlott a demokrácia ünnepe a bűntől leginkább fertőzött borsodi faluban, Lácacsekén? „Idejön valami pesti forma, azt sem tudja, mi folyik itt” című videó már 187 ezer megtekintést is meghaladta.

6. Szép vagy, szép vagy

A sok békétlenség után következzen Andika, akinek táncától megdobbant az Instagram szíve. 189 ezer felett jár a szeretetkarikát szóró videónk.

5. Ne mossák már még jobban át az agyamat!

Toroczkai Lászlóéknak köszönhetően Törökszentmiklóson egy rövid időre visszarepültünk a tíz évvel ezelőtti gárdás Magyarországra, amikor még csak magyar gyűlölt magyart. Aztán felocsúdtunk, és jöttek a migránsok. A „Toroczkai azt ígéri, ha 22-ben nyer, szibériai börtönbe zárja a roma jogvédőket” című riportunk túl van a 212 ezer elindításon.

4. Én biztos nem fogok elpusztulni

Halász Júlia népszerű videója Viktorról, a régészről szól, aki annyira szerette volna megismerni a modern kor előtti ember életét, hogy elhatározta ő maga is áttér az évezredekkel korábbi életmódra, megalapította Újszkítiát, azt mondja, „ha összeomlik a világrend, én biztos nem fogok elpusztulni.” A videó átlépte a 435 ezer megtekintést.

3. Egyszerűen buzi

„Én nem vagyok LMBTQ, csak egyszerű buzi vagyok” Nádasdy Ádám, nyelvész mondata a melegfelvonulásról mára szállóige lett. Az eseményről készült riportot pedig 441 ezernél is többen kattintották már.

2. Nyomordrog

Mi történik, ha a magyar drogstratégia találkozik Ferencváros mára elbukott fideszes vezetésével? Kiépül a nyomordrogozás egyik legijesztőbb központja. Az elmúlt két évben a József Attila-lakótelep bejárata lett a budapesti nyomordrogozás egyik legijesztőbb központja. A békés telepi élethez szokott lakók rettegnek a hol agresszív, hol ájultan heverő dizájnerdrogosoktól. A József Attila-lakótelep bejáratáról szóló videónk 543 ezer megtekintés felett jár.

 1. Én a Fideszre szavaztam, nem arra kellett?

Csenyétén, az ország talán legszegényebb településén 2009-ben még 90% felett volt az MSZP támogatottsága. Tíz évvel később, az EP-választások napján ellátogattunk a faluba és környékére, ahol ma már csak egyetlen pártot ismernek, a Fideszt, ami megvédik őket a migránsoktól.  A videónak több, mint 1 millió megtekintése van. 

Jövőre is tartsanak velünk!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt