Már halálos áldozata is van a rejtélyes kínai járványnak

Eladó a vuhani halpiacon, ami a rejtélyes járvány gócpontja lehetett. A 42 fertőzött java vagy eladó, vagy visszatérő vendég itt.Fotó: Artur Widak/NurPhoto

Elhunyt a kínai Hupej tartomány fővárosában, Vuhanban fertőző rejtélyes járvány egyik áldozata, egy 61 éves férfi, jelentette a helyi egészségügyi hatóság. A járványt egy egyelőre még azonosítatlan vírus okozta, eddig 41 fertőzöttet diagnosztizáltak.

A vuhani egészségügyi szervek szombati tájékoztatása szerint a héten végzett vizsgálatok szerint a kórokozó a koronavírusok egy új típusa lehet.

Tájékoztatásuk szerint a fertőzöttek közül kettőt már hazaengedtek, a többiek állapota stabil. A 739 ember közül, aki közeli kapcsolatba kerülhetett velük, mindenkit tisztáztak. Január 3. óta nem regisztráltak újabb megbetegedést.

Az elhunyt férfit, a decemberben kirobbant járvány első halálos áldozatát korábban hasi daganatokkal és krónikus májbetegséggel is diagnosztizálták. A kezelések nem enyhítették a tüneteit, január 9-én este leállt a szíve, írták közleményükben.

A halálos áldozat is rendszeresen látogatta a helyi halpiacot, ami a járvány gócpontjának tűnik. A hatóságok szerint a fertőzöttek többsége vagy eladó a piacon, vagy visszatérő vásárló. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér