Igazi példakép: a miniszterelnök elégedett a fizetésével, pedig 56 évesen egy forint megtakarítása sincs

PÉNZ
2020 február 01., 12:56
comments 294

Orbán Viktor néhány hete az évi egyetlen sajtótájékoztatón, amin jobb esetben akár a nem kormányhű sajtó is kérdezhet tőle, azt mondta, elégedett a fizetésével, ezért sem zsarolható a magyar kormány.

link Forrás

Erre most kiderült, hogy a 4 fős háztartásban élő, 56 éves miniszterelnök megtakarítása – ami tavaly év elején még 1,3 millió forint volt – 2019-ben elpárolgott, ugyanis az idei nyilatkozata szerint már nincs pénze a bankban, sőt a feleségével közös jelzáloghitele miatt 2,1 millióval tartoznak.

Igaz, van egy-két ingatlanja, és a fizetése is több az átlagosnál, ráadásul külföldi focimeccsekre ingyen mehet magángéppel. De mégis: az a tény, hogy a kormányfőnek 56 évesen semennyi megtakarítása nincs, mégis fütyül arra, hogy a saját, majd egy évtizeddel fiatalabb beosztottja, Rogán Antal eddig 809 milliót spórolt össze, és azzal sincs semmi gondja, hogy a kedves barátja a falujából, Mészáros Lőrinc már kétszeres dollármilliárdos, nos, azt hiszem, ez minden középkorú magyar férfi előtt példaként szolgálhat.

(Egyébként itt írtunk arról, mennyi értelme van ma Magyarországon a politikusi vagyonnyilatkozatoknak.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.