Tányércsörgés, közmunkások, és a legújabb hivatalos számok

napindító
2020 április 14., 05:08

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Új hivatalos adat: 1512 fertőzött, 122 halott Magyarországon. 13 beteg halt meg tegnap óta.

Nagy a szükség most a közmunkásokra, nem rajtuk akarnak spórolni az önkormányzatok. Kellenek a közterek fertőtlenítésére és a mezőgazdaságba, ahonnan eltűntek a külföldi vendégmunkások.

Csörgött a tányér és az evőeszköz a NER egyik kedvenc éttermében, ahol éppen ott volt Gulyás Gergely is, de a miniszter szerint ő csak az elviteles ételt várta.  Az éttermek nem fogadhatnak vendégeket, legfeljebb a megrendelt ételért lehet beugrani.

A Pesti úti idősotthon orvosa is karanténba került. Koronavírusgyanú merült fel az ő esetében is.

„A mi generációnknak ez az első igaz krízis, amivel szembe kell néznie”. A világ legkülönbözőbb pontjairól hazatérő magyaroknak hatósági házi karanténba kell vonulniuk. A bezártságnál azonban sokkal nyomasztóbb az érzés, hogy mi lesz, miután letelik a két hét.

Macron nem lazít, Franciaország május 11-ig karanténban marad. És azután is csak akkor enyhítene a korlátozásokon, ha "továbbra is felelősek maradunk, tiszteletben tartjuk a szabályokat, és a ha vírus terjedése addig tovább lassul".

Már az atomerőműt közelíti a csernobili erdőtűz. A lángok elérték Pripjaty városát, és már csak két kilométer választja el őket a radioaktív hulladék tározóitól.

Megérkezett a hidegfront. Keményen feltámadt a szél Budapesten, Győrtől Komáromig a Duna vonalán tombol a vihar.