Sok beteg májusban, a legrosszabb még hátravan, RIP Mr. Funk

napindító
2020 április 21., 05:18
photo_camera Grafika: 444/Tbg

Újabb 14 koronavírusos halott Magyarországon. Összesen 213 halottja van a járványnak, 842 embert ápolnak kórházban. Nagyot nőtt az új fertőzöttek száma.

Szlávik: Nagyon sok beteg lesz még májusban. A Dél-Pesti Centrumkórház infektológusa szerint júniusra futhat ki a járvány, de nem zárható ki az őszi visszatérése.

WHO-főigazgató: A legrosszabb még hátravan. Az afrikai fejlődő országokban még nem terjedt el a koronavírus.

Lehet, hogy mégsem május elején lesz az érettségi. Amennyiben a járványügyi szempontok az időpont mozgatását indokolják, a szükséges döntést meg fogjuk hozni - jelentette be Maruzsa Zoltán.

Ezeket a lépéseket teszik meg a járványellenes harc újabb szakaszában azok az országok, amikre állítólag figyel a kormány. Maszkviselés, sok teszt és szűrések a szociális otthonokban. A csehek elfelejtkeztek az egyházakról és nagyot vitáztak a lagzikon.

Durvul a járványhelyzet Törökországban, de Erdoğan hallani sem akar a gazdaság leállításáról. Sem a kormány válságkezelését illető kritikákról. Már kilenc újságíró ellen folyik eljárás, akik a járványhelyzetről derítettek ki fontos részleteket.

Felröppent, hogy súlyos állapotban lehet Kim Dzsongun egy műtét után, de valójában senki sem tud semmit. Az amerikai hírforrások óvatosak, mivel Észak-Koreából máig nem szivárognak ki hiteles információk.

Nem élte túl a járványt Vajna Tímea fánkozója. RIP Mr. Funk.