Se demokrácia, se Giro d'Italia

napindító
2020 május 06., 05:12

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Freedom House: Magyarország már nem demokrácia, hanem hibrid rezsim. Egyre távolabb Közép-Európától, egyre közelebb a Balkánhoz.

10 újabb áldozata van a járványnak, de 50-en meggyógyultak. Csökkent a kórházban lévők száma.

Javában tombol a járvány Brazíliában, kedden hatszáz halottat regisztráltak. A fertőzöttek száma is még mindig 6,4 százalékkal nőtt az előző naphoz képest, így már 114715-öt tartanak nyilván Dél-Amerika leginkább járvány sújtotta országában.

Egy dolog biztos: ez a járvány még eltart egy darabig. Még a legoptimistább forgatókönyv is azzal számol, hogy ha a jelenleginél jóval kisebb hullámokban is, de 2022-ig biztosan újra és újra végigsöpörhet a járvány a Földön. A legrosszabb forgatókönyv szerint pedig ősszel akkora járvány jön, hogy abba tényleg belerokkanunk.

Lemond a brit kormány egyik fő járványügyi tanácsadója, mert karantén idején fogadta a szeretőjét. Az Imperial College London tudóscsapatát vezető, Lockdown professzorként emlegetett férfi a médiában folyton arról beszélt, milyen fontos a társadalmi távolságtartás.

2015 óta nem voltak ilyen rosszak a lakáspiaci várakozások. Drágulást csupán a szakmabeliek egy százaléka vár, 75 százalékuk az árak csökkenésére számít.

A dél-koreai hírszerzés szerint semmi jele annak, hogy Kim Dzsongun szívműtéten esett volna át. Pedig az észak-koreai diktátor hetekre eltűnt a nyilvánosság elől.

Nem Magyarországról indul a Giro d'Italia. Így Budapest 2021-ben szeretne otthont adni a rajtnak.