A soha el nem tűnő járvány és Mészáros magántava

napindító
2020 május 14., 05:22

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

6 újabb áldozata van a koronavírusnak, Zalában nem sikerül megfékezni a járvány terjedését. A 39 új fertőzött majdnem fele zalai.

A WHO szerint senki sem tudja megjósolni, mikor fog eltűnni a koronavírus. Az is lehet, hogy sosem.

Mintha beáldoztuk volna az időseket, most meg nem tudjuk, kit hibáztassunk. Ahol a koronavírus-járvány pusztít, ott a zárt intézményekben pusztít a legjobban. Ami az európai és amerikai idősotthonokban történt, egyelőre szinte felfoghatatlan.

100 ezer utas között egyet sem találtak, aki repülőjáraton kapta volna el a koronavírust. Jó kérdés, hogy ez hogyan lehetséges, és hogyha ez igaz, akkor miért korlátoznák a hatóságok az utasok számát.

A „rémhírterjesztők” üzenik: Amíg van szólásszabadság, addig éljünk vele. A Partizán műsorában közösen szerepelt a két férfi, akiket Facebook-posztjaik miatt vitt el a rendőrség. A gyulai Csóka-Szűcs János telefonja és számítógépe még mindig le van foglalva, Kusinszki Andrásnak pedig azt mondták: ez kiemelt ügy.

Trump betámadta az ország járványügyi fő szakértőjét, amiért óvatosságra intett. Az elnök szerint Anthony Fauci minden oldalnak szeretne játszani.

Bámulatos drónvideó Mészáros Lőrinc bicskei magántaváról és nyaralójáról. Az Átlátszó felvételein feltárul a jól őrzött birtok a saját tóval és erdővel, idilli faházakkal és egy különös toronnyal.

Az I. kerületi polgárok 500 millió forintját égette el a korábbi polgármester a Fidesz-korszak legjobban dokumentált gazdasági bűnügye miatt. Az új vezetés most jött rá, hogy Nagy Gábor Tamás saját hatáskörben félmilliárddal segítette ki a Töröcskei István-féle Széchenyi Bankot. A bank tönkrement, a pénz elveszett.