Pánik a NATO-ban, Karácsony Gergely a 444-ben

napindító
2020 május 22., 05:23

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Karácsony Gergely: „Én ezért bocsánatot kérek, remélem más politikusok is megteszik”. A főpolgármester a Pesti útról, a sebességhatár-csökkentésről, a végtelen pénzbe kerülő Biodómról, a turizmus újratervezéséről, nehezen magyarázható atlétikai stadionról és a 2022-es tervekről. Karácsony szeretne siklót a Gellért-hegyre, de nem szeretne augusztus 20-i tűzijátékot.

Fürjes: A kormány biztos nem fog elővarázsolni még 20 milliárdot a Biodómra. Az államtitkár szerint még 5-6 milliárdot ad a kormányzat, de akkor nem lesz mélygarázs a Hermina úton.

Két embert megöltek a Deák téren. Megkéselték őket egy verekedésben.

3 idős, krónikus beteg halt meg. Fertőzöttek száma Magyarországon: 3678.

„Óriási siker ez nekünk, de főleg azoknak, akik végre kiszabadultak”. Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke alig hitte el, hogy a kormány végrehajtja az Európai Unió Bírósága ítéletét, és tényleg megszünteti a tranzitzónákat. Interjú.

Az új izraeli külügyminiszter cáfolja Szijjártót: nem beszélt sem bevándorlásról, sem szuverenitásról, sem nemzeti identitásról. A magyar külügy kiadott egy olyan közleményt, mintha Gabi Askenázi fölmondta volna a Fidesz politikai közhelyszótárát. Aztán gyorsan javítani kellett. Askenázi ráadásul nem is Netanjahu-féle nacionalista, hanem a centrista-liberális szövetség politikusa.

Trump bejelentette, hogy felmondja az egyik legfontosabb fegyverzetellenőrzési szerződést, kitört a pánik a NATO-ban. Trump az oroszok miatt felmondta a Nyitott Égboltot, a NATO sürgőséggel összehívta a nagyköveti tanácsot.

Kína törvénnyel tiltaná be az ellenzéki tevékenységet Hongkongban. Nemzetbiztonsági okokkal indokolják a korlátozást.

Kadirov koronavírus gyanújával került kórházba. Moszkvába szállíthatták kezelésre a csecsen elnököt.