Tanulók, diákmunkások, várandós anyák – és zavargások

napindító
2020 június 03., 03:30

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Egy vecsési nőnek órákig egy koronavírusos beteg mellett kellett feküdnie a Dél-pesti Kórházban. Azt mondta, ha pozitív lesz a tesztje, perel. A kórház szerint minden szabályszerű volt, a nőt a kórteremben megfelelő távolságra fektették a többiektől, és minden betegnek sebészi maszkot kellett viselnie.

Alig 21 ezer tanuló ment iskolába kedden. Az intézmények nyitva, de a tanév végéig marad a digitális oktatás.

Nem válogat az eszközökben a munkaadó, ha szabadulni kell a gyereket váró munkavállalótól. Az Amnesty International friss jelentése szerint a várandós és a kisgyerekes nőket még mindig rengeteg hátrány éri a munkahelyükön.

Cseh Katalin joghurtot kóstoltatott diákmunkásként, és magasabb volt az órabére egy kezdő rezidensénél. Ezt egy online konferencián mesélte el, ahol három ellenzéki képviselő kérdezte a fideszes Bánki Eriket a gazdasági válságról és a kilábalásról.

A kormány trükkösen indokolta meg, miért nem hajlandó tárgyalni sem Karácsony Gergely Trianon-javaslatáról. Azért, mert 2010-ben az akkor még nem is létező Párbeszéd a kormány szerint nem támogatta a kettős állampolgárságot.

Attól nem kell félni, hogy ebből magyar emberek kimaradnak. Magyar szakértőkkel, hazai tudományos munkákat felhasználva tekintettük át, hogyan alakítja át az életet a klímaváltozás a Kárpát-medencében, és mire kell felkészülnünk, ha túl akarjuk élni a 21 századot. Sok jóra nem számíthatunk.

A Mészáros és Mészáros Kft.-ból 11,8 milliárd forintos osztalékot vettek ki. A cég közel félmilliárdot adott látvány-csapatsport támogatásra.

Követték a rendőri utasításokat, ezek után könnygázt kaptak az arcukba a saját boltjukban. A Vice News elkapott egy jelenetet Minneapolisban, ami ugyan nem végződik tragédiával, mégis egészen drámaian mutatja meg, mi történik most Amerikában.