Nem megy a távolságtartás, de jön az iskolaőrség

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Nem nagyon ment a távolságtartás a Magyar Kupa döntőjében. Az MLSZ szigorú szabályokat ígért, ez lett belőle. Honvéd - Mezőkövesd 2-1.

Közösen tiltakoznak a szakszervezetek a „Rabszolgatörvény 2.0” elfogadása ellen. Azaz a 24 hónapos munkaidőkeret bevezetése ellen.

A Magyar Köztársaság első parlamenti tiltakozása: a Fidesz kivonul a Trianon-megemlékezésről. 1990. június 4-én Orbán Viktorék azért tiltakoztak, mert a kormány nem egyeztetett velük az egyperces felállásról. Harminc évvel később ők zárják ki az ellenzéket a megemlékezésből.

Jön az iskolaőrség, 12 évre csökkentik a büntethetőségi korhatárt. Az Országgyűlés előtt az iskolai erőszak megszüntetéséről és megelőzéséről szóló törvényjavaslatát.

Mind a négy rendőr ellen vádat emelnek a George Floyd-ügyben. Súlyosbították a Floyd nyakára térdelő Derek Chauvin elleni vádakat is.

Csak Donald Trump józan eszén múlik, hogy ráküldi-e a hadsereget a tüntetőkre. Kevés rémisztőbb mondatot tudunk elképzelni ennél, de az amerikai jogszabályok lehetőséget adnak neki erre, még ha kissé tágan is kell értelmezni ehhez a szabályokat.

Egy kaliforniai rendőr agyonlőtt egy térdelő férfit, mert azt hitte, pisztoly van nála, pedig kalapács volt. A 22 éves áldozat éppen egy üzlet területét próbálta elhagyni.

Egy német elítéltet gyanúsítanak a 13 éve eltűnt Madeleine McCann ügyében. Látták a furgonját Praia de Luznál, és a Scotland Yard elcsípett egy gyanús telefonbeszélgetést is.