Néhány szerencsétlen kísérlet a szibériai melegben

napindító
2020 június 23., 05:18

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Orbán Balázs: Ha a civil szervezeteket zavarják a bírálatok, csavarják le a politikai tevékenységüket. Végre leült egymással a Miniszterelnökség államtitkára és az Amnesty International magyarországi igazgatója. A 444 első közéleti vitája arról szólt, lehet-e kormánykritikus egy civil szervezet anélkül, hogy ne gerjesszen indulatokat ellene a kormány.

„Volt már a huszadik században néhány szerencsétlen kísérlet arra, hogy hivatalokból irányítsák a költők, festők, művészek kezét”. „Születtek is művek. Nem emlékszünk rájuk.” Enyedi Ildikó, rendező levele a Színház- és Filmművészeti Egyetem bekebelezése ellen tiltakozó diákokhoz.

Rácz Zsófia: Ne nézzük le az emojikat! Miért baj az, ha egy fiatal képes kifejezni a véleményét akár egy kis ábrával is? Nem menekül az újságírók elől, állítja a helyettes államtitkár.

Merkely: Ha állandósul a betegek és azok kapcsolatrendszerének a földerítése, akkor már nem védtelenül fogunk állni a második hullám előtt. Folyamatosan a járványfigyelés, már szeptemberben pontos prognózis lehet a második hullám nagyságáról a Semmelweis Egyetem rektora szerint.

Iszonyatosan meleg van Szibériában. 38 fokot mértek a sarkkörön túl, ahol kétszer gyorsabb a globális felmelegedés, mint a világátlag. A következmény: árvíz, erdőtűz, pusztító molylepkék és 21 000 tonna kiömlött olaj.

Meghalt Joel Schumacher. Az Összeomlás rendezője 80 évet élt.

Fociország: Dzsudzsák azért kapott diplomata útlevelet, mert a válogatott csapatkapitánya. „Ezáltal méltó és érdemes” a különleges okmányra, közölte a miniszterhelyettes.

Extrém UV-sugárzás várható. Vigyázni kell, mert 15-20 perc alatt le lehet égni.