A magyar gazdaság visszaesik, az amerikai járvány gyorsul

napindító
2020 június 25., 05:12

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Hat százalékos visszaesést jósol idénre a Gazdaságkutató Intézet. Csak a járvány sújtotta második negyedévben 15 százalékkal eshetett vissza a GDP, ami 2022-re érheti utol magát.

Orbán úgy számolt, hogy maximum 8 ezer lélegeztetőgépre lehet szükség, mégis 16 ezret rendelt a kormány. A járvány csúcsán 82-en szorultak ezek segítségére.

Amerikában nemhogy múlna, inkább gyorsul a járvány. Szerdán minden korábbinál több új fertőzöttet regisztráltak, ebben a tömegtüntetéseknek és a gazdaság eröltetett újraindításának is szerepe lehet.

Úgy tűnik, hogy az orvosi védőeszközök gyártásakor elfeledkeztek az emberiség egyik feléről. Miközben a koronavírus alapvetően veszélyesebb a férfiakra, mint a nőkre, az egészségügyi dolgozók körében sokkal több nőt, mint férfit fertőzött meg. Ennek köze lehet ahhoz, hogy a védőfelszereléseket szinte kizárólag férfiakra tervezik.

Palkovics találkozott a színművészetis hallgatókkal, és megállapította, hogy politizálnak. Nem tudta elfogadni a javaslatokat, amelyekkel az egyetem autonómiáját akarták volna garantálni.

Háborús bűnök miatt emelnek vádat a regnáló koszovói elnök ellen. Éppen Washingtonba tartott egy tárgyalásra, amikor a hágai ügyészség bejelentette a rendkívüli döntést.

A görög kormány azzal vádolja Törökországot, hogy megint direkt rászabadítja Európára a migránsokat. A törökök nem csak megnyitották a határaikat, de a menekülőkkel teli bárkákat a határőrök kísérik görög területre, állítja a külügyminiszter.

Horvátország visszaszigorítja a beutazás feltételeit. Teniszezők és apácák is hoztak be vírust külföldről. Kicsit Szlovénia is szigorít.