Maszkokat fel! Le a nyomorral!

2020 július 20., hétfő 3:40
2

Változékony, szeszélyes hét elé nézve köszöntöm a T. Olvasót, úgy a magam, mint a saját nevemben.

Koronahelyzetünk még mindig megnyugtatónak tűnik, bár Szlávik professzor az egyébként nem túl fegyelmezett maszkhasználat szigorítását indokoltnak tartaná, megelőzendő az újabb fertőzéshullámot. Ausztria éppen újra kötelezővé tette a maszkviselést, de még ezt az intézkedést is kevésnek tartja Kurz kancellár. Világszinten a járvány egyáltalán nem jutott nyugvópontra, sőt, a hétvégén rekordszámú új fertőzöttet regisztráltak. Az amerikai kontinens adja az összfertőzöttszám felét.

Történelmi lehetőséget lát a nyomortelepek fölszámolására Vecsei Miklós miniszterelnöki biztos, a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, aki egy éve dolgozik a kormányban, hogy 300 településre terjessze ki a szolgálat „Jelenlét” programját. Vecsei minden nap egyeztet Pintér Sándor belügyminiszterrel. Programjuk fókuszában a gyerekek állnak, hogy a legnagyobban nyomorba születetteknek is esélyük legyen a normális életre, oktatásra, és így a kiemelkedésre.

Akkor buli volt egy elhagyatott angliai reptéren, hogy a rendőrség sem tudta föloszlatni. Az illegális rave-re a környékbeliek hívták rá a rendőrséget a zaj miatt, de a rendőrök látva teljesen bekészült tömeget, úgy döntöttek, meg sem kísérlik a buli föloszlatását, mert ahhoz egy kisebb hadsereg kellene. Így vasárnap délutánig tartott a veretés, akkor sikerült lekapcsoltatniuk a zenét.

A kamukban, álhírekben, álújságokban, álújságírókban, kamupártokban, kamupolitikusokban, álüzletemberekben, álüzletekben, álistennyilában feltűnően gazdag és egyre csak gazdagodó hazai közélet újabb kamurekordja a Pikó András ellen szervezett józsefvárosi tüntetés, ahol az önkormányzat előtt megjelent százfős „tömeg” (a kormány bérsajtójának szép fogalmazása) nagyobb része azt sem tudta, mi ellen tüntet, és hol van egyáltalán. A drogok ellen tiltakozó táblát szorongató, spanglimintás polót viselő férfi képe mémvilágkarrier-esélyes.

Londonban is nyakra térdelt egy rendőr.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt