Szerdán percenként meghalt egy amerikai koronavírusban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Szerdán 1461 koronavírusos halálesetet regisztráltak az Egyesült Államokban, május 27-e óta a legtöbbet, írja a Reuters. Vagyis nagyjából percenként áldozatául esett valaki a fertőzésnek, ami összességében már több mint 150 ezer ember halálát okozta az országban. 

Az elmúlt 11 napban tízezerrel nőtt az amerikai áldozatok száma, ami két hónapon belül a leggyorsabb növekedés. Igaz, június először csökkent a hetente újonnan regisztrált halálesetek száma.

Orvosok egy houstoni kórházbanFotó: Go Nakamura/AFP

A halálozást tekintve Texasban a legrosszabb a helyzet, ott ebben a hónapban 4300-an haltak meg, utána jön Florida 2900-al, majd Kalifornia 2700-al. (A texasi növekedéshez az is hozzájárult, hogy változtattak a halálozási statisztika módszertanán.) Egy főre vetítve még mindig New Yorkban és New Jersey-ben haltak meg a legtöbben a koronavírus okozta betegségben az amerikai államok közül. 

Népességarányosan az Egyesült Államokban jegyezték fel a hatodik legtöbb áldozatot. Az első öt helyen az Egyesült Királyság, Spanyolország, Olaszország, Peru és Chile áll. 

Közben világszerte majdnem 17 millió regisztrált fertőzésnél tartunk a Johns Hopkins Egyetem adatai alapján. Az elmúlt hét napból ötször a 250 ezret is meghaladta a napi növekedés. A halálesetek száma 666 ezernél jár. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér