A bezuhant utasforgalom ellenére harmadik terminált épít Ferihegyen a Budapest Airport

közlekedés
2020 október 20., 05:52

Hiába a koronavírus-járvány miatti forgalomcsökkenés, nem tett le a régebb óta tervezett harmadik terminál megépítéséről a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren a Budapest Airport - írja az Mfor.

A lapnak a cég azt nyilatkozta, előkészítenek más fejlesztéseket is, amiknek az összértéke akár elérheti az egymilliárd eurót is. Csak néhány kisebb beruházást halasztanak el a jelentősen lecsökkent forgalom miatt.

A Budapest Airport több mint egy éven át közös munkacsoportban dolgozott a kormány által kijelölt szakemberekkel az új terminál építéséről is szóló fejlesztési terven, mielőtt mindkét fél szignózta azt. A terv része még a repülőtér környezetének és meglévő épületeinek teljes felújítása, egy úgynevezett közlekedési csomópont kialakítása, ahová a tervezett vasúti pálya is befutna, valamint a parkolási lehetőségek kibővítése - derül ki a cég nyilatkozatából.

Az Mfor cikke szerint a bejelentéssel a Budapest Airport lényegében cáfolja, hogy készek lennének megválni a repülőtér üzemeltetésétől, pedig az Indotek Group-ot vezető Jellinek Dániel néhány napja még azt mondta, tárgyalnak a céggel az általuk vezetett üzemeltető konzorcium vételi ajánlatáról, a vételi szándékot pedig hétfőn a 444-nek is megerősítette.