Megrohamozzuk az éttermeket és nyaralóhelyeket a járvány után?

A Pozitív podcast sorozat negyedi adásában azt járjuk körül, hogyan vészelheti majd át a járványt a két talán leginkább érintett szektor, a vendéglátás és a turizmus. Gerendai Károllyal, a Michelin csillagos Costes étterem tulajdonosával és Mautner Zsófia gasztrobloggerrel arról beszélgetünk, hogyan tudtak alkalmazkodni az éttermek a kijárási korlátozásokhoz, megváltoznak-e az étterembe járás szokásai és hogyan alakul majd át az gasztronómia piaca a járvány hatására. Faix Csabával, a fővárosi turizmusért felelős önkormányzati cég, a BudapestBrand Zrt. vezetőjével pedig arról beszélgetünk, mikor térhetnek vissza a turisták Budapestre. 

Az adásban beszélünk arról, hogy hogy lehet kiszállítani egy Michelin-csillagos menüt, hogy miben jelentett mást a járvány a budapesti és a vidéki vendéglátósoknak, hogy túl sok volt-e a turista a járvány előtt Európa nagyvárosaiban, így Budapesten is, és hogy akkor is ennyien fognak-e otthon kovászos kenyereket sütni és kefírt nevelni, ha már nem lesz járványveszély. 

A Pozitív adásait megtalálhatod a Spotifyon, A Google Podcast és az Apple Podcast, és az Amazon Audible nevű szolgáltatásnak podcast oldalán is. 

Ha olvasnál még a témában, akkor ajánljuk a Guardian cikkét az utazás és turizmus jövőjéről és arról, hogyan élték meg a járványt a légi társaságok és a repülőterek, valamint a New York Times és az Atlantic cikkeit arról, hogy hogyan látják az amerikai gasztronómia sztárjai, hogyan sújtja majd az éttermeket a koronavírus. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.