Megrohamozzuk az éttermeket és nyaralóhelyeket a járvány után?

podcast
2020 december 08., 05:59

A Pozitív podcast sorozat negyedi adásában azt járjuk körül, hogyan vészelheti majd át a járványt a két talán leginkább érintett szektor, a vendéglátás és a turizmus. Gerendai Károllyal, a Michelin csillagos Costes étterem tulajdonosával és Mautner Zsófia gasztrobloggerrel arról beszélgetünk, hogyan tudtak alkalmazkodni az éttermek a kijárási korlátozásokhoz, megváltoznak-e az étterembe járás szokásai és hogyan alakul majd át az gasztronómia piaca a járvány hatására. Faix Csabával, a fővárosi turizmusért felelős önkormányzati cég, a BudapestBrand Zrt. vezetőjével pedig arról beszélgetünk, mikor térhetnek vissza a turisták Budapestre.

Az adásban beszélünk arról, hogy hogy lehet kiszállítani egy Michelin-csillagos menüt, hogy miben jelentett mást a járvány a budapesti és a vidéki vendéglátósoknak, hogy túl sok volt-e a turista a járvány előtt Európa nagyvárosaiban, így Budapesten is, és hogy akkor is ennyien fognak-e otthon kovászos kenyereket sütni és kefírt nevelni, ha már nem lesz járványveszély.

A Pozitív adásait megtalálhatod a Spotifyon, A Google Podcast és az Apple Podcast, és az Amazon Audible nevű szolgáltatásnak podcast oldalán is.

Ha olvasnál még a témában, akkor ajánljuk a Guardian cikkét az utazás és turizmus jövőjéről és arról, hogyan élték meg a járványt a légi társaságok és a repülőterek, valamint a New York Times és az Atlantic cikkeit arról, hogy hogyan látják az amerikai gasztronómia sztárjai, hogyan sújtja majd az éttermeket a koronavírus.