Korábban fikázta, most leuralná az éttermi házhozszállítást a NER egyik kedvenc vendéglátósa

gasztronómia
2021 február 25., 09:38
Zsidai Zoltán Roy
photo_camera Zsidai Zoltán Roy Fotó: Botos Tamás / 444

Csütörtökön reggel sajtóközleményt kapott a Kifli.hu-tól a teljes magyar sajtó. A járvánnyal sújtott utóbbi 12 hónapban hatalmasra növekedett, élelmiszerek házhozszállításával foglalkozó cég büszkén számolt be újításáról, a Kifli Bisztróról:.

„Mostantól Budapest neves éttermeinek minőségi kínálatát házhoz viszik a Kiflis futárok, ebben az új szolgáltatásban a megszokott finom ízek, séfek által készített éttermi minőségű ételek kínálata szerepel. (...)

A Kifli kínálatában egyedülálló módon a neves Meatology étterem, valamint a Zsidai Home 4 éttermének fogásai szerepelnek: a méltán híres 21 Magyar Étterem, a Baltazár, a trendi Spíler és az elegáns Opera Café. Kedvenc fogásainkat limitált ideig bevezető áron, majd ezt követően is az étterminél kedvezőbb áron rendelhetjük meg.”

Az egyre telítettebb budapesti ételfutár-piacra belépés magában nem lenne nagy hír, a Zsidai névre viszont felkapja a fejét, aki kicsit is érdeklődik a magyar vendéglátás iránt.

Ha esetleg valakinek ismeretlen lenne a név, itt van néhány hír az utóbbi évekből a családi vállalkozásról, és annak arcáról Zsidai „Roy” Zoltánról:

A NER által kivételezett helyzetbe hozott, versenytársaival szemben nagy előnnyel induló Zsidai 2020 májusában különösen kiborította a magyar vendéglátós szakmát, amikor egy interjúban lefikázta a járványban jótékonykodó főzéseket szervező éttermeket, majd beleszállt azokba is, amelyek házhozszállítással próbálják túlélni a pandémiát. Zsidai ebben még a megszokott vendéglátós bullshitet is jóval felül tudta múlni:

„Minden éttermünket meghatározza a hangulata, a színei, fényei, illatai, az ott szóló zene, van egy sajátos atmoszférája, nem utolsósorban pedig a munkatársaink igazi vendéglátókként fogadják a hozzánk érkezőket. Ez egy multidimenzionális élménycsomag, amelynek kulturális társadalmi aspektusai vannak. Mindezt nem lehet házhoz szállítani.”

Zsidai szövege annyira bicskanyitogató volt, hogy még a hozzá hasonlóan NER-közeli vendéglátósokat is kiborította, amit oda-vissza üzengetés, nyilatkozás, kommentelgetés követett mindkét fél részéről.

Nem sokkal később már volt olyan Zsidai-étterem, amelytől lehetett házhoz rendelni ételt, szeptemberben pedig a budapesti Jamie Oliver-bizniszt irányító Zsidai már házhoz szállításra dolgozó pizzeriát nyitott.

2021 elején pedig a Zsidai-birodalomnak azoktól az éttermeitől is lehet ételt rendelni, amik korábban kiszállíthatatlan, multidimenzionális élménycsomagban utaztak. A NER által helyzetbe hozott vendéglátós vállalkozás most egy újabb piacon igyekszik lenyomni a konkurenciát.