„Nem megvédi, hanem magára hagyja a gyerekeket és szüleiket”

belföld
2021 július 06., 20:25
Szivárványos zászló a hágai magyar nagykövetség kerítésén
photo_camera Szivárványos zászló a hágai magyar nagykövetség kerítésén Fotó: REMKO DE WAAL/ANP via AFP

„Az uniós országok pontosan értik, miért sérti magyar gyerekek, felnőttek és szivárványcsaládok jogait a három hete elfogadott törvény” - reagált a mai, pártközleményre hajazó kormányhatározatra a Szivárványcsaládokért Alapítvány .

Az elmúlt két hétben a magyar kormánynak sikerült felkavarnia az európai politikát:

Mindeközben a törvényt megvédte

  • az orosz külügyminiszter, mert nyugati iskolákban azt tanítják, Jézus biszexuális;
  • a cseh elnök, mert szerinte undorítóak a transzneműek;
  • a lengyel oktatási miniszter szerint pedig egyszerűen le kell másolni.

Itthon

  • fiatalok csókkal tüntettek a gyűlöletkeltés ellen;
  • ami meleg- és jogvédő szervezetek szerint erőszakhoz vezet,
  • de addigra már két német lányt a szivárványos zászló miatt köptek le és ütöttek meg, két pécsi orvost pedig állítólagos melegségük miatt rugdoshattak meg.

A Szivárványcsaládok három észrevételt fűzött a nemzetközi kritikákat visszautasító kormányrendelethez.

1. „Magyarok népes csoportjának csorbítják a jogait a saját hazájában”

„Korlátozzák azokat az iskolai foglalkozásokat, ahol az előítéletek és az iskolai erőszak ellen küzdenek. Nem lehet társadalmi célú reklámokban felhívni a figyelmet az LMBTQ-embereket érő joghátrányokra. Betiltják azokat a mesekönyveket, amikben nem-heteroszexuális szereplők jelennek meg. Csak a horrorfilmek idősávjában, 18-as karikával lehet leadni olyan reklámokat, sorozatokat és filmeket, amikben az LMBTQ-közösség tagjai szerepelnek. A nem-heteroszexuális gyerekeket, felnőtteket és szivárványcsaládokat pedig összemossák az egyik legaljasabb bűncselekmény elkövetőivel, a pedofilokkal - ez pedig önmagában is nagyon megbélyegző.”

2. Mindez egy évek óta tartó tendencia része

„Hogy csak az elmúlt időszak intézkedéseit említsük: megszüntették az Egyenlő Bánásmód Hatóságot, korlátozták az azonos nemű párok örökbefogadását, ellehetetlenítették a nemváltást, alkotmányba írták, hogy sok-sok család, ahol szeretetben nevelik a gyermeküket, nem számít családnak.”

3. „A törvénymódosítás nem megvédi, hanem éppen ellenkezőleg: magára hagyja a gyerekeket és szüleiket”

„Az ismeretterjesztő órák célja az előítéletek, az alaptalan tévhitek és a homofóbia csökkentése, hogy a gyerekek jobban értsék a világot és ne reagáljanak erőszakkal arra, ha valami valamilyen - bármilyen - kisebbséghez tartozik. A legújabb kutatások szerint a gyerekek 8-12 százaléka nem-heteroszexuális. Az aktuális KSH adatok alapján ez 100 ezer magyar fiatalt jelenthet. A törvénymódosítás miatt ők akkor maradnak segítség nélkül, amikor a legnagyobb szükségük lenne rá.”

Az alapítvány szerint ezek miatt váltott ki nemzetközi tiltakozást a jogszabály, amelyről az Európai Parlament is vitázik szerdán - igaz, Orbán Viktor nélkül.

link Forrás