Székely terror a népszavazás árnyékában

reggel 4
2021 július 22., 06:04

Jó reggelt, jó bólogatást!

Kávé helyett először is hallgass meg egy friss, vicces és ropogós nyári slágert a minneapolisi Atmosphere hiphop-duó előadásában!

link Forrás

A nap igazán exkluzív híre eddig az, hogy miközben a Szilas-patak partján álldogáltam - mint nem sokkal később világossá vált, egy hangyaboly közepén - a szemközti sisnyásból előmászott egy különösen kövér hód, becsusszant a vízbe, úszott 2 métert balfelé, majd kimászott a partra, és elmélyülten elrágcsált egy ágat:

link Forrás

Erre persze bárki mondhatja azt, hogy komolytalan. Az úgynevezett

székely terroristák

ügyére viszont senki.

Hogy mi? Székely terroristák?? Ráadásul petárdás terroristák? Akik úgy ültek éveket emiatt, hogy a valóságban egy fia petárdát sem durrantottak el? Ha fogalmad sincs, kicsoda Beke István és Szőcs Zoltán vagy ha képben vagy, a nap cikke mindenképpen Ács Dániel írása a most szabadult székelyek lebukásának történetéről, amiben azt járja körül, amiről az írás címe is szól:

Árulás vagy a román titkosszolgálat ármánya okozta a „székely terroristák" bukását?

Amiről 2021-nak szólnia kellene, az az izraeli kémprogramos megfigyelési ügy

De nagy kérdés, hogy tényleg lesz-e érdemi vizsgálat benne. Erre legalább formailag lehetőséget adhat az, hogy a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnöke hétfőre összehívta a testületet, hogy meghallgathassák Pintér Sándor belügyminisztert. Hogy lesz-e kérdezgetés, azon múlik, hogy a fideszes tagok elmennek-e az ülésre.

A francia Le Monde újságírója közben újra elmesélte, Varga Judit igazságügyminiszter hogyan akart kihúzatni egy kérdést a vele készült interjúból, amikor a francia kolléga a magyar újságírók titkos megfigyelésére kérdezett rá július elején.

A legjobb 444-es olvasmány mindezzel együtt Rényi Pál Dániel új Orbán-könyve,

a Győzelmi kényszer, ami nemcsak nekem tetszik, hiszen az olvasók máris elkapkodták az első kiadást, így már nyomdában is van a második. Én az egyhetes görögországi nyaralásunk alatt olvastam el, és még mindig őszintén le vagyok nyűgözve tőle. Külön ajánlom azoknak, akik nagyon unják az állandó orbánozást. A könyv egyik legnagyobb erénye ugyanis - azon túl, hogy pompásan van megírva - az, hogy Rényi nem megítél, hanem bemutat, de azt hihetetlen alapossággal és igen szórakoztatóan.

Úgy néz ki, hogy a 2021. innentől a népszavazásokról fog szólni a kémprogram helyett.

Ez van, ez jutott nekünk, ezt találta ki Orbán Viktor kampánycsapata válaszul a Fudan-meghátrálásra és a belpolitikai okokból kitalált, szándékosan provokatív homofób törvény európai botrányára.

Szerdán reggel Orbán miniszterelnök aláírásával megjelent egy kormányrendelet arról, hogy szerdán reggel 8-tól újra lehet országos népszavazást tartani. Ebédidőben Orbán facebookos videóban jelentette be, hogy „gyermekvédelmi" népszavazást kezdeményez öt kérdésben. Majd felsorolt öt olyan bizarr, jelentős részben a nemváltás (!!!) körül forgó kérdést, amelyeknek nem volt köze sem az Európai Bizottság Magyarország elleni kötelezettségszegési eljárásához, sem a homofób törvényhez. Ezek egyike a következő:

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?

De van köztük virtigli álkérdés is, úgyis mint

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

Ez azért álkérdés, mert ezt a médiatörvény pontosan szabályozza, kiskorúaknak természetesen nem szabad korlátozás nélkül szexuális médiatartalmakat bemutatni.

Ezúttal tényleg komolyan gondolt tanács, hogy ha egy cikket olvasol el a a következő hónapjainkat szinte biztosan igencsak meghatározó népszavazásról, akkor az Magyari Péter pompás, az egész ügyet kontextusba helyező, Szidtad az anyámat? Akkor hazudok? című elemzése legyen. Amiben Magyar ilyeneket ír:

„Olyan brüsszeli homoszexuális propaganda ellen hirdetett (..) népszavazást, amely nem létezik. (...) az ország legfontosabb ügyévé emelte a sötét fantáziát, amire várhatóan hónapokig tartó kampány épül majd.

A mostani népszavazás ahhoz a klasszikus szívatáshoz hasonlít, amikor odalép a kötekedő a kiszemelt áldozatához, és megkérdezi: "szidtad az anyámat?" Amikor az áldozat hebegve szól, hogy nem, dehogy, azt se tudom, hogy ki vagy, akkor jön a megsemmisítő csapás: "szóval hazudok?" - és akkor már erre hivatkozva lehet ütni."

Orbán a 2016-os kvótanépszavazáshoz hasonlóan próbálja szavazatszerzésre használni a buzizós népszavazást. Ha már alig emlékszel a kvótásra, de szívesen felfrissítenéd az emlékeidet, itt egy múltidéző cikk róla.

Pár óra telt csak el Orbán bejelentése után, amikor Karácsony Gergely következett. Az ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt szintén öt kérdésben kezdeményez népszavazást. Ő nem buzizásban utazik, Karácsony témái a Fudantól az autópályák koncesszióba adásán és az Európai Ügyészséghez való csatlakozáson át a hatvan év felettiek ingyenes antitesttesztjéig és az álláskeresési járadék meghosszabbításáig terjed.

„Ha ellenzéki kezdeményezésű kérdések is lehetnek majd a szavazólapokon, akkor a népszavazási szezon indítása egy próbaválasztás is lesz, ahol a 2022-es parlamenti voksolás előtt egymásnak feszülhet a kormány és az ellenzék, megnézve, hogy ki hány embert tud mozgósítani a saját kérdései mellett"

- írja Magyari. Mivel erre a mozgósításra a Fidesznek ott a végtelennek tűnő kormányzati kommunikációs költségvetés, hiszen ők 11 éve kampányolnak közpénzből pártcélokra, az ellenzék azt is letesztelheti, hogy az eredményjelző táblán mennyire képes eltüntetni az anyagi különbséget. Az se felejtsük el, hogy míg a kormány népszavazásának kiírásához nem kell más a kérdésekre való rábólintásnál, Karácsonyéknak előbb még össze kell gyűjteniük 200 ezer érvényes aláírást is.

A népszavazási- mellett esőszezon is van

photo_camera Fotó: EyePress via AFP

És nemcsak Nyugat-Európában. Kínában, azon belül a 12 milliós Csengcsouban igazi katasztrófafilmes szupereső volt, a metróban bokáig, térdig, combig, derékig majd mellig érő vízben segítségre váró utasokkal. Akik közül 12-en a metróban fulladtak a vízbe.

Azt viszont a világért sem szeretném, ha bárki is a hírekbe fulladna bele, így véget is vetek a hírlevélnek, jó olvasást mindenkinek!