Vulkánhajtású bitcoinbányászatba kezdett El Salvador

gazdaság
2021 október 02., 07:18

Állami bitcoinbányászatba kezdett El Salvador, ahol immár hivatalos fizetőeszköz a kriptovaluta. Innovatív módszerrel egy vulkánból nyert energiát használnak kriptobányászatra, így már sikerült is 269 dollárnyi, vagyis 0,00599179 bitcoint bányászniuk.

link Forrás

Ehhez mindössze pár kamionnyi számítógépre és egy kisebb hőerőműre volt szügkségük, ezekről az ország kripto bro elnöke, Nayib Bukele videót is posztolt a Twitteren. Bukele ezután büszkén posztolta az ország kriptobankszámla-egyenlegét is, arról viszont nem írt, hogy mennyi pénzbe került a vulkánhajtású bitcoinbánya felépítése. (Via CNBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.