Alaposan betesz Rogánék kampányterveinek Márki-Zay Péter előretörése

POLITIKA
2021 október 08., 13:04
comments 21

Komoly léket kaphat a Fidesz-kampány, ha Márki-Zay Péter tud élni a lehetőséggel, a második fordulóban legyőzi a DK-s Dobrev Klárát, és ő lesz az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Hónapok óta építgeti a Fidesz azt a negatív kampányt, ami az előválasztási folyamatot Gyurcsány-show-ként mutatja be, amiben mindenki báb, és amiben mindenki úgy táncol, ahogy a DK elnöke fütyül.

Az egész terv Karácsony Gergely köré épült - az ő ellehetetlenítése volt az elsődleges célja a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal miniszteri stábjának azóta, hogy a főpolgármester a Fudan-tüntetésen szimbolikusan elindította előválasztási kampányát.

Pénteken Karácsony bejelentette, hogy visszalép Márki-Zay Péter javára, aki mögött előző nap felsorakozott a Momentum Mozgalom is. Így vagy a hódmezővásárhelyi polgármester vagy Dobrev Klára lesz majd Orbán kihívója 2022 tavaszán.

Hónapok óta építik a Karácsony-Gyurcsány negatív kampányt

A Fideszben már egy évvel ezelőtt az volt az uralkodó vélemény, hogy Karácsony Gergelynek van a legjobb esélye megszorongatni Orbánt 2022-ben. Benne látták annak veszélyét, hogy képes egyesíteni az ellenzéki erőket, és maga mögé állítani az összes pártot. A fő kockázatot Orbánék abban találták, hogy Karácsonynak Budapest élén kellő nyilvánossága, apparátusa és népszerűsége volt ahhoz, hogy erről a bázisról az ellenzék vezetőjévé nője ki magát. Még be sem jelentette, hogy elindul az előválasztáson, amikor a Youtube-on és a többi közösségi média felületeken már tízmilliókért hirdette a Fidesz, hogy Karácsony 99 százalékban Gyurcsány.

Annyira csak tőle tartottak, hogy Rogánék azt igyekeztek elhitetni a bizonytalanokkal: Gyurcsány pártelnök jobban bízik egy konkurens párt vezetőjében mint saját feleségében, párttársában és EP-képviselőjében, azaz Dobrev Klárában. (A valóságban, bár ez a kabinetirodán nyilván nem volt szempont, Gyurcsány és Karácsony körei között nagyon súlyos feszültségek voltak jelen, mióta a főpolgármester elfoglalta hivatalát.)

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.