Görögországban havi 100 euró büntetést kell fizetniük a hatvan évesnél idősebb oltatlanoknak

Egészségügy
2021 november 30., 11:12
comments 3

Január 15-éig minden 60 évesnél idősebb görögnek be kell oltatnia magát, mert utána havonta 100 eurós büntetést fizethetnek - jelentette be Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök.

A görög kormányfő két héttel ezelőtt a tévében jelentette be, hogy a fertőzések megugrása miatt a 62 százalékos átoltottságon álló országban lényegében minden zárt térből kitiltják az oltatlanokat, akkor is, ha van negatív tesztjük. Oltatlanok nem mehetnek étterembe, moziba, múzeumba vagy edzőterembe. A templomok olyan szempontból jelentenek kivételt, hogy ezekbe negatív teszttel is be szabad lépni.

Ilyen rendelkezések vannak egyébként érvényben jó ideje több helyen Európában, például Franciaországban.

A Magyarországnál jó egymillió fővel népesebb, kemény intézkedéseket bejelentő Görögországban tegnap fele annyi ember halt meg covidban, mint nálunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt