Görögországban havi 100 euró büntetést kell fizetniük a hatvan évesnél idősebb oltatlanoknak

Egészségügy
2021 november 30., 11:12
comments 3

Január 15-éig minden 60 évesnél idősebb görögnek be kell oltatnia magát, mert utána havonta 100 eurós büntetést fizethetnek - jelentette be Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök.

A görög kormányfő két héttel ezelőtt a tévében jelentette be, hogy a fertőzések megugrása miatt a 62 százalékos átoltottságon álló országban lényegében minden zárt térből kitiltják az oltatlanokat, akkor is, ha van negatív tesztjük. Oltatlanok nem mehetnek étterembe, moziba, múzeumba vagy edzőterembe. A templomok olyan szempontból jelentenek kivételt, hogy ezekbe negatív teszttel is be szabad lépni.

Ilyen rendelkezések vannak egyébként érvényben jó ideje több helyen Európában, például Franciaországban.

A Magyarországnál jó egymillió fővel népesebb, kemény intézkedéseket bejelentő Görögországban tegnap fele annyi ember halt meg covidban, mint nálunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.