A kormány sztrájkrendelete volt az utolsó csepp a tanárok poharában

Példátlan dolog zajlik az országban: tanárok százai tagadják meg a munkát polgári engedetlenségből, így tiltakozva a kormány szerintük alaptörvényt sértő rendelete ellen. A rendelet ugyanis, mondják a tanárok, lényegében ellehetetlenítette, hogy sztrájkkal gyakoroljanak nyomást a munkaadójukra, magasabb béreket és jobb munkakörülményeket követelve.

A podcast mai adásában két, a polgári engedetlenséget szervező tanárral, Tóth Viktorral, a Kőbányai Szent László Gimnáziumból és Mahler Attilával a Berzsenyi Dániel Gimnáziumból, valamint Szász Zsófiával, a 444.hu újságírójával beszélgetünk arról, hogy miért és hogyan is indult ez a polgári engedetlenségi hullám, mit szeretnének elérni a tanárok és milyen reakciókra számíthatnak a kormány és a közvélemény részéről. És az is kiderül, hogy milyen hatása volt Zsófi tanársztrájkról készült videójának ahhoz, hogy elindulhatott a polgári engedetlenségi mozgalom.

A 444 podcastjait meghallgathatod a Spotifyon, a Google Podcaston, az Apple Podcaston és az Amazon Audible szolgáltatás podcastoldalán, valamint a 444 Youtube csatornáján.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt