Cserbenhagyta a valóság Varga Juditot, a kormány önkéntes fake news felelősét

POLITIKA
2022 március 29., 08:37
comments 35

Éppen egy hete volt, hogy Varga Judit, aki úgy szórja a fake news címkéket, mint olasz gyerekek a konfettit a főtéren, ezt posztolta:

És kommentelt is hozzá gyorsan:

A Varga Judit által emlegetett egyetlen lengyel Donald Tusk, a Fidesz egykori pártcsaládjának, az Európai Néppártnak az elnöke, aki az ellenzék március 15-i ünnepség vendége volt. A Fidesznek ezúttal nem volt lengyel vendége, még a Békemenetre sem indultak meg az északi testvérek.

Az Orbán által „stratégiai nyugalomnak” nevezett különös taktikázást ugyanis teljes értetlenség fogadta a lengyeleknél és a cseheknél, és szétrepesztette a magyar kormány által rendre nagy jelentőséggel emlegetett V4-es együttműködést.

A lengyelek a románokkal találtak gyorsan közös hangot, az utolsó pillanatban lemondták Áder János lengyelországi látogatását a lengyel-magyar barátság napjára. Orbánnak olyan ősi szövetségese, mint Jaroslaw Kaczynski értetlenkedik, hogy miért vonakodik a magyar kormány az oroszok elleni keményebb szankcióktól, a lengyel elnök, Andrzej Duda szerint nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak Orbán mostani viselkedése. A lengyel kormányfő a cseh miniszterelnök és az eddig szintén Orbán szoros szövetségének számító szlovén Janez Janša társaságában Kijevbe vonatozik, hogy kifejezzék szolidaritásukat a megtámadott Ukrajnával, Orbán viszont nem erre a vonatra szállt fel, hanem inkább az oroszok utolsó európai szövetségének számító Szerbia elnökével együtt integettek az üres állomásnak.

Mindezeknek már bőven voltak jelei akkor is, amikor Varga baloldali álhírezést emlegetett, és közölte, hogy töretlen a V4-es együttműködés, Európa békéjének és biztonságának megteremtésén dolgoznak.

Mostanra pedig már annyira egyértelmű, hogy megtört a töretlen együttműködés, hogy le kellett fújni a V4-ek védelmi minisztereinek budapesti találkozóját. Jana Černochová cseh védelmi miniszter pénteken közölte, hogy nem jön Budapestre, mert sajnálja, hogy „az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér.” És csatlakozott hozzá a lengyel miniszter is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.